UN IMPORTANT PROIECT DE INFRASTRUCTURA ESTE DEBLOCAT – Sapte firme si asocieri s-au luptat pentru constructia drumului de 10 km si 133 milioane lei

Un proiect important pentru Craiova, trenat ani de zile, intra acum in linie dreapta. CNAIR a semnat astazi contractul de executie al Centurii de ocolire Sud Craiova, DN 56-DN 55-DN 6. Noul drum are o lungime de aproape 9,889 km si cate o banda pe sens si va costa 133.438.023,20 lei, fara TVA, iar termenul de executie este de 15 luni.

Firma castigatoare, Rizzani de Eccher SpA, trebuie sa respecte contractul si sa termine lucrarile in 15 luni, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Centura rutiera Craiova Sud va scoate din oras o mare parte din traficul rutier de tranzit si va asigura legaturi mai rapide spre Bucuresti, Alexandria, Drobeta Turnu-Severin, Calafat, Bechet si Caracal„, afirma Grindeanu.

Pe noul drum, cu o lungime de aproape 10 km, vor fi construite:

– 2 parcari

– 2 pasaje peste calea ferata

– un pod peste canalul de ape uzate

– 2 intersectii giratorii la nivel cu DN 55 si DN 56

– o bretea de acces pentru legatura cu DN 6, in sensul giratoriu existent

Compania desemnata castigatoare, Rizzani de Eccher SpA, este o firma din Italia infiintata la Udine, in anul 1831. Societatea Rizzani de Eccher are sediul in Pozzuolo del Friuli, in nord-estul Italiei, are peste 2.000 de angajati si este activa la nivel global in domeniile ingineriei, infrastructurii si constructiei de cladiri. Conform datelor de pe site-ul firmei, Rizzani de Eccher a executat lucrari in Europa, in Africa, Asia si America Latina. Rizzani a obtinut contrate de lucrari in peste 60 de tari si are sucursale si in SUA, Mexic, Canada, Algeria, Olanda, Islanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Australia, Africa de Sud si Vietnam.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a stabilit in decembrie 2021 firma care va construi cea de-a doua varianta de ocolire a Craiovei, pe partea de sud. Este vorba de „Varianta Sud DN 56 – DN 55 – DN 6“, un drum de aproape 10 kilometri care va face legatura intre trei drumuri nationale: Craiova – Calafat, Craiova – Bechet si Alexandria – Caracal – Craiova.

Sapte firme si asocieri de firme din tara si strainatate se inscrisesera in cursa pentru obtinerea contractului de 34,7 milioane de euro cu TVA (valoare estimata) privind construirea celei de-a doua variante de ocolire a Craiovei.

Drumul ar uni trei drumuri nationale importante pentru Craiova: DN 56 Craiova – Calafat, DN 55 Craiova – Bechet si DN 6 Alexandria – Caracal – Craiova – Timisoara. CNAIR a lansat pocedura de achizitie publica a contractului de executie al „Centurii de ocolire Craiova Sud II“ in luna februarie 2021, iar ofertele s-au primit pana la data de 29 martie 2021.

Articolul precedentBLUE AIR MIZEAZA PE DESTINATIILE „LA MARE SI LA SOARE” – Compania vede o redresare puternica a cererii pentru calatoriile de Paste si la vara
Articolul următorPROBLEME LA AUTOSTRADA PASCANI-SUCEAVA – Prestatorul nu reuseste sa mobilizeze in teren utilajele asumate in cadrul ofertei depuse si acumuleaza penalitati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.