LUCRARILE DE PESTE 66 MILIOANE LEI LA TERMINALUL DE LA AEROPORTUL BANEASA, RECEPTIONATE – Traficul de pasageri ar putea fi redeschis la vara

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administreaza cele doua aeroporturi din Bucuresti, a receptionat lucrarile de la terminalul de pasageri al Aeroportului Bucuresti Baneasa – “Aurel Vlaicu”. Redeschiderea terminalului pentru traficul de pasageri este programata sa aiba loc odata cu debutul sezonului de vara 2022, estimandu-se, pentru inceput, valori anuale de 400.000 de pasageri.

Compania a finalizat vineri, conform prevederilor legale, ultima etapa a procesului de receptie la terminarea lucrarilor la obiectivul de investitii ”Reabilitarea si refunctionalizarea interioarelor cladirilor A, B si Rotonda de la Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu (AIBB-AB)”.

In vederea implementarii conceptului de city airport pe Aeroportul International Bucuresti-Baneasa, au fost stabilite cateva obiective principale: operarea de curse private, charter si regulate, interne si regionale, precum si dezvoltarea facilitatilor de hangar dedicate aviatiei generale si, in functie de cerintele pietei, facilitati cargo.

Lucrarile au demarat pe 20 septembrie 2020 si s-au incheiat, conform planului initial, la 11 noiembrie 2021.

Valoarea contractului s-a ridicat la 66.629.040 lei fara TVA (inclusiv cheltuieli diverse si neprevazute).

Antreprenorii acestor lucrari au fost SC Bog’Art SRL (lider de asociere), UTI Grup SA (asociat), UTI FM (subcontractant), garantia lucrarii fiind de 73 de luni de la incheierea lucrarilor.

Pentru operationalizarea aeroportului, imediat dupa receptia la terminarea lucrarilor, se vor finaliza activitatile pregatitoare de catre institutiile statului (Politia de Frontiera, Politia Transporturi, Brigada Antitero)”, a informat compania.

Din Comisia de Receptie au facut parte, pe langa specialistii CNAB, reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Inspectoratului de Stat in Constructii si ai Comisiei de Cultura din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

Compania Naţionala Aeroporturi Bucureşti şi-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigura coordonarea operaţionala şi managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiinţata prin fuziunea societaţilor care gestioneaza aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coanda Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Baneasa Aurel Vlaicu.

Articolul precedentLINIA DE CALE FERATA INTRE CONSTANTA SI MANGALIA VA FI ELECTRIFICATA – Contractul de 7,7 milioane le fara TVA a fost semnat
Articolul următorCONTINUA DESCENTRALIZAREA PROIECTELOR DE INFRASTRUCTURA – Protocol pentru centura Targoviste si Fieni- Pucioasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.