PASAJUL BERCENI, DAT IN TRAFIC LA TOAMNA – Proiectul depaseste 30 milioane euro

Pasajul Berceni este in grafic si va fi dat in trafic in aceasta toamna. Acum tocmai s-au reluat lucrarile, oprite inainte de sarbatori. A inceput montarea segmentelor de cerc care au fost deja asamblate la sol, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

S-au reluat lucrarile la pasajul Berceni. Acum incepe montarea segmentelor de cerc care au fost deja asamblate la sol. Acestea vor constitui tablierul metalic aferent inelului central. Lucrarile se executa cu o macara de mare tonaj, cu capacitate de ridicare de 600 de tone. Si vor continua si in urmatoarele nopti. Mentionez ca si acest pasaj va fi dat in trafic, in toamna acestui an”, afirma Scriosteanu.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

Articolul precedentCALEA FERATA INTRE TIMISOARA SI RESITA INTRA IN REABILITARE – Un tren rapid pe hidrogen este programat sa circule pe aceasta ruta
Articolul următorRESTRUCTURAREA TAROM, PE MASA STATELOR UNITE – Grindeanu a vorbit cu ambasadorul SUA despre compania aviatica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.