TRANSPORTUL PE AEROPORTUL OTOPENI S-A DUBLAT – Romanii care au programate zboruri trebuie sa vina la aeroport cu trei ore mai devreme

Aeroportul Otopeni, cel mai mare aeroport din tara, inregistreaza o dublare a numarului de pasageri in aceasta perioada, iar compania de stat care il administreaza vine cu recomandari pentru pasagerii care au acum zboruri programate. Pasagerii trebuie sa vina la aeroport cu trei ore inainte de ora decolarii, masura solicitata si de marile aeroporturi europene.

Cele mai multe aeroporturi europene si din intreaga lume se confrunta in aceasta perioada cu o situatie similara, perioada sarbatorilor de iarna fiind una in care, traditional, oamenii calatoresc mai mult.

Cresterea estimata a numarului de pasageri pe fluxul de plecari internationale, de pana la 100% fata de perioada anterioara, a impus masuri de crestere a capacitatii de procesare la aeroportul Henri Coanda. Astfel, pe fluxul de plecari sunt deschise si operationale toate ghiseele de check-in precum si toate filtrele de control de securitate si ghiseele de control pasapoarte”, anunta Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Totodata, administratorul aeroportului, CN Aeroporturi Bucuresti, a solicitat companiilor aeriene si agentilor de handling sa depuna, la randul lor, eforturile necesare – in special prin asigurarea de personal suficient – pentru procesarea rapida a pasagerilor si asigurarea unui trafic fluent pe aeroport.

Facem apel la toti pasagerii sa respecte masurile de combatere a pandemiei de CoVid-19 aplicabile in aeroport, inclusiv pe cele privind distantarea si purtarea mastii de protectie. Recomandam ferm pasagerilor sa se prezinte din timp la aeroport – cu minimum 3 ore inaintea orei decolarii – si sa detina toate documentele necesare calatoriei, asa cum le este solicitat de catre compania aeriana transportatoare (bilet de avion, carte de identitate / pasaport, certificate de testare / vaccinare, cod QR PLF, etc.). De asemenea, rugam pasagerii sa manifeste rabdare si intelegere pentru eforturile personalului din aeroport – autoritatile din multe tari de destinatie solicita, la check-in, si verificarea documentelor medicale pe langa cele uzuale (CI/pasaport si bilet de avion), ceea ce face ca durata acestor formalitati sa fie semnificativ extinsa”, mai arata compania.

Si pe fluxul de sosiri continua sa se inregistreze valori ridicate de trafic, similare celor dinaintea Craciunului.

Astfel, pentru reducerea timpului de verificare a documentelor la intrarea in tara, se mentin masurile anuntate in zilele anterioare – suplimentarea personalului aeroportului, al DSP dar si al Politiei de Frontiera si Jandarmeriei, utilizarea fluxului charter pentru maximizarea capacitatii, debarcarea secventiata a pasagerilor la orele de varf.

Articolul precedentTRANSPORTUL ELECTRIC, PROVOCAREA AUTORITATILOR LOCALE – Parcul transportului public din Romania este invechit, are 17 ani
Articolul următorAUTORITATEA DE CONCURENTA ANUNTA REGULI NOI IN TRANSPORT – Pretul cel mai mic trebuie sa fie principalul criteriu de atribuire a licentelor de traseu pentru transportul judetean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.