AEROPORTUL INTERNATIONAL DIN CRAIOVA VA AVEA UN NOU TERMINAL – Investitia in noul terminal pentru pasageri se ridica la 100 milioane euro

Aeroportul International Craiova se extinde prin construirea unui nou terminal pentru pasageri. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunta ca a semnat contractul pentru extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova. Infrastructura de miscare va fi extinsa si modernizata, iar aeroportul va fi dotat cu noi echipamente si sisteme de control. Intreaga investitie se ridica la 100 de milioane de euro si trebuie terminata pana in 2023.

Acum am semnat Contractul pentru Extinderea si Modernizarea Aeroportului International Craiova.Un proiect in valoare de aproximativ 100 milioane de euro, din fonduri europene. Un nou terminal de pasageri va fi construit„, a anunta ministrul Sorin Grindeanu.

Infrastructura de miscare va fi extinsa si modernizata. Aeroportul va fi dotat cu noi echipamente si sisteme de control.

Lucrarile trebuie sa fie finalizate pana in anul 2023!”, subliniaza oficialul.

De altfel, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile, anunta in luna august ca acest proiect presupune ca va creste capacitatea de procesare pana la nivelul de aproape 2 milioane de calatori pe an.

Proiectul presupune totodata amenajarea a peste 40 de hectare de teren, suprafata ocupata de noul terminal, o parcare dimensionata la 270 de locuri, drumuri de acces, cai de rulare pentru aeronave, platforme de imbarcare-debarcare si degivrare, gard perimetral de securitate, o noua centrala termica, un post de transformare si o zona de transfer al pasagerilor.

In plus, va fi reabilitata infrastructura de miscare, vor fi asigurate utilitatile si vor fi achizitionate utilaje aeroportuare, echipamente si sisteme de control pentru securitate.

De asemenea, pe 14 decembrie ministrul a semnat si autorizatia de construire pentru pasajul rutier la Drajna, peste DN21 si CF 800.

Durata de executie a lucrarilor este de 18 luni. Constructorul a promis ca termina lucrarile inainte de termen.

Articolul precedentTRANSPORTURILE MARITIME SE SCUMPESC – Toate companiile industriale din Romania sunt puternic afectate. Costurile transporturilor maritime au crescut in ultimul an cu pana la 82%
Articolul următorINCEPE LICITATIA PENTRU EXECUTIA CENTURII BUFTEA – Proiectul se ridica la 192,2 milioane de lei, fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.