TABLIERUL METALIC DE LA PASAJUL DOMNESTI A FOST FINALIZAT – Investitia depaseste 91 milioane lei

Tablierul metalic al pasajului Domnesti a fost finalizat, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu. A inceput receptia preliminara a tablierului metalic al acestui pasaj, a completat acesta.

Structura metalica a intregului tablier are 2.275 tone si este compusa, in principal, din 316 lonjeroane, 142 de antretoaze si 24 de grinzi principale.

La rampa de coborare spre Bucuresti, s-au finalizat armarea, cofrarea si turnarea placii de supra-betonare, continua montarea elementelor prefabricate si asternerea straturilor succesive de balast. S-a finalizat montarea predalelor la rampa de urcare dinspre Bucuresti si a inceput montarea armaturii necesare realizarii placii de supra-betonare”, spune Scriosteanu, care a fost iar in vizita pe santier.

De asemenea, continua montarea grinzii de coronament aferenta rampei de coborare spre Bragadiru si a inceput realizarea armaturii pentru trotuarul aferent acestei rampe.

Continua montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru si la rampa de urcare dinspre Chiajna. Continua relocarea retelelor de utilitati, precum si realizarea retelei de canalizare pluviala si a retelei de iluminat public”, mai spune secretarul de stat.

Pasajul Domnesti – giratoriu suspendat are o lungime de 536 metri si costa 91,5 milioane lei.

Constructor este Straco Grup – Comnord SRL – Specialist Consulting SRL, lucrare preluata de subcontractorul Tracon.

Primele lucrari la pasajul de la Domnesti au inceput in 2018. Lucrarile la pasajul Domnesti au fost reluate in vara lui 2020, dupa aproape doi ani de blocaje. Odata cu intrarea in insolventa a constructorului principal Straco, lucrarile au fost preluate de subcontractorul Tracon.

Contractul a fost semnat in 2017, iar termenul de finalizare este de 24 de luni (proiectare si executie).

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate pana la finalul lui 2022.

Articolul precedentCEL MAI MARE PRODUCATOR AUTO INVESTESTE IN SUA – Toyota va construi o fabrica de baterii de 1,3 miliarde de dolari in Carolina de Nord
Articolul următorMINISTERUL TRASPORTURILOR CERE BANI IN PLUS DE LA BUGET – CNAIR are nevoie de 58 milioane euro ca sa nu intre in imposibilitatea de plata a cheltuielilor de personal

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.