POSTASII SE VOR DEPLASA CU BICICLETE ELECTRICE – Posta Romana a cumparat 25 de biciclete electrice

Postasii vor duce pensia si scrisorile cu biciclete electrice. Posta Romana a cumparat 25 de biciclete electrice, intr-o etapa pilot,aceste biciclete urmand sa ajunga la postasii din judetul Ilfov si Bucuresti. Compania arata ca bicicletele electrice contribui la reducerea emisiilor de carbon si la diminuarea impactului asupra mediului, „tocmai pentru ca activitatea postala se desfasoara cu intensitate in aglomerarea urbana„.

Bicicletele electrice Devron sunt din aluminiu (pentru o greutate redusa si rezistenta crescuta) si sunt dotate cu un motor de 250 W si au o autonomie de 60-80 km, viteza fiind limitata la 25 km/h. Totodata, sunt echipate cu furca cu sistem de amortizare a socurilor si un sezut comfort line care asigura o deplasare comoda a factorilor postali.

Valoarea totala a contractului este de 120.000 lei si reprezinta atat contravaloarea bicicletelor, cat si a dotarilor optionale specifice, respectiv geanta portbagaj in spate si cos de metal in fata.

Posta Romana este printre primele companii de stat care au inceput, in anul 2020, implementarea Pactului Verde European (Green Deal), strategie a Comisiei Europene in care se pune accent pe utilizarea eficienta a resurselor si trecerea catre o economie circulara, mai curata. Astazi, mai facem un pas in acest sens, prin achizitionarea bicicletelor electrice. De asemenea, in mod evident, pentru mine, o satisfactie in plus este aceea ca, prin aceasta achizitie, reusim sa asiguram imbunataţirea conditiilor de lucru pentru colegii mei din reteaua postala, oferindu-le mobilitate mai mare”, a declarat Valentin Stefan, directorul general al Postei Romane.

Posta Romana este controlata de Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii (93,52% din pachetul de actiuni) si Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de actiuni).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.