CRIZA DE PERSONAL IN DOMENIUL FEROVIAR – Grup Feroviar Roman recruteaza 150 de tineri, inclusiv 15 ingineri, pana la finalul anului. Presedintele GFRL Gruia Stoica: „In cei 20 de ani de activitate GFR, nu am vazut in Romania o strategie reala pentru gestionarea si cresterea resursei umane”

Grup Feroviar Roman (GFR) recruteaza 150 de tineri, inclusiv 15 ingineri, pana la finalul anului. Anuntul a fost facut pe pagina oficiala a GFR luni, 22 noiembrie 2021, in cadrul unui comunicat de presa in care presedintele si fondatorul GFR Gruia Stoica semnaleaza lipsa de personal in domeniul feroviar.

Consecinta unei strategii pentru gestionarea si cresterea resursei umane in domeniu, puncteaza Gruia Scoica, este ” o competitie acerba pentru o forta de munca tot mai redusa si imbatranita, iar acest factor de imprevizibilitate pune in pericol sustenabilitatea business-ului”.

De aceea, precizeaza Gruia Stoica, GFR a luat decizia de a investi in perfectionarea angajatilor, prin organizarea de cursuri de specialitate si programe de pregatire sau internship, creand astfel „scoala GFR”, „deja recunoscuta pe plan national”: „Diferenta pe care o face Grup Feroviar Roman este sa ofere angajatilor sai nu doar un post bine platit, ci sansa de a-si construi o cariera.

Redam in continuare comunicatul Grupului Feroviar Roman:

Grup Feroviar Roman (GFR), lider pe piata transportului feroviar de marfa, isi propune sa recruteze 150 de tineri la nivel national, inclusiv 15 ingineri, pana la finalul anului. Odata intrati in echipa GFR, ei vor fi integrati intr-un proces amplu de pregatire si planificare profesionala, in linie cu abordarea strategica prin care compania isi pregateste forta de munca pe termen lung.

In cei 20 de ani de activitate GFR, nu am vazut in Romania o strategie reala pentru gestionarea si cresterea resursei umane”, spune Gruia Stoica, Presedintele si fondatorul Grupului GRAMPET – Grup Feroviar Roman. „Consecinta este ca noi, operatorii, ne confruntam cu o competitie acerba pentru o forta de munca tot mai redusa si imbatranita, iar acest factor de imprevizibilitate pune in pericol sustenabilitatea business-ului. Diferenta pe care o face Grup Feroviar Roman este sa ofere angajatilor sai nu doar un post bine platit, ci sansa de a-si construi o cariera. Prin tot ceea ce facem – reguli clare si transparente de recrutare si crestere profesionala, demersuri institutionale, organizare de cursuri de specialitate si programe de pregatire sau internship – am impus o directie importanta in industrie, iar astazi „scoala GFR” este deja recunoscuta pe plan national”.

In ultimii ani, Grup Feroviar Roman a conturat un set de reglementari privind conditiile de angajare si evolutie profesionala in cadrul organizatiei, de la pozitiile de junior (cum ar fi, de exemplu, cea de manevrant material rulant), pana la pozitiile de conducere.

Amedeo Neculcea, director general adjunct, adauga: „Inca de acum zece ani, managementul GFR a inteles ca evolutia companiei nu mai trebuie sa depinda atat de mult de recrutarea externa si ca trebuie sa ne construim propriile mecanisme de cultivare si crestere profesionala. Atunci am conturat rutele principale de evolutie in cariera pentru absolventii facultatilor de profil (cu precadere Ingineria Transporturilor) si am implementat procedurile interne menite sa incurajeze si sa faciliteze trecerea de la un jalon profesional la altul. Am stabilit si ne-am asumat reperele unei evolutii profesionale solide si echitabile, astfel incat fiecare soldat sa poata aspira la bastonul de maresal”.

La nivel intern, GFR a regandit si digitalizat procese, construind o arhitectura optima pe nevoile actuale, precum si un cadru special de formare a tinerilor ingineri in domeniul exploatarii feroviare, prin colaborarea directa cu Universitatea Politehnica Bucuresti. in luna octombrie a acestui an, GFR a finalizat un ghid intern de conditii minime privind pregatirea profesionala si competentele ce trebuie indeplinite de candidati pentru incadrarea in structurile teritoriale.

Acest ghid va fi aplicat in procesul de recrutare derulat in cadrul editiei din acest an a Targului de Cariera Feroviara in Romania, organizat in format online pe 23 – 25 noiembrie.

Industria noastra este intr-o dinamica permanenta, iar provocarile privind resursa umana s-au accentuat pe fondul pandemiei. Vorbim despre o industrie strategica, dar in acelasi timp complexa si greoaie, fara prea mult farmec pentru tinerele generatii”, recunoaste Cristian Radulescu, director general al GFR.

Noi, cei care iubim aceasta meserie, ne implicam direct in comunicarea cu liceenii si studentii, sperand sa le insuflam macar curiozitatea de a lua in calcul o cariera in domeniu. Este o satisfactie enorma cand vezi cum acei tineri care au acceptat provocarea evolueaza de la an la an si ajung in cele din urma sa ocupe roluri de conducere in structurile companiei noastre”.

Astazi, o parte importanta din echipa de middle si top management a GFR este formata din profesionisti care au avut o ascensiune profesionala constanta in interiorul GFR, inca de la angajare.

Cele mai recente promovari vizeaza doi ingineri care s-au alaturat companiei in urma cu 10 ani, imediat dupa absolvirea facultatii. Din pozitia de logistician (prima treapta profesionala in domeniu) in Comanda Personalului de Deservire a Trenurilor (CPDT), parte a Departamentului Exploatare, cei doi au crescut sustinut de la an la an, preluand in 2021 functii cheie.

(CPDT este o subdiviziune in Departamentul Exploatare, alaturi de Trafic, Circulatie, Exploatare Locomotive si Exploatare Vagoane, si are un rol critic in conditiile crizei acute de personal feroviar operativ).

-Astfel, Adrian Doltu, 36 ani, a devenit manager CPDT. Din acest rol, el coordoneaza o echipa complexa de 37 angajati care au ca scop planificarea si asigurarea de mecanici si sefi de tren, astfel incat trenurile sa poata circula fara intreruperi, cu indeplinirea exacta a conditiilor de siguranta privind serviciul maxim admis si respectarea restrictiilor impuse de autorizatiile de panta.

-La randul sau, Radu Cobianu, 34 ani, a fost promovat Sef de Tura Dispecerat, avand ca responsabilitate sa gestioneze intreaga activitate operationala si o echipa de 14 oameni pe parcursul celor 12 ore alocate unei ture de lucru. Seful de tura coordoneaza intregul procesul de exploatare, care la randul sau este format dintr-o multitudine de procese si subprocese coordonate de specialisti din ramuri de activitate diferite (locomotive, vagoane, circulatie, trafic, manevra, etc).

Grup Feroviar Roman (GFR) este lider pe piata locala de transport feroviar de marfa. in prezent, peste 20% din trafic este international, GFR oferind clientilor sai solutii logistice complexe. GFR este membra a tuturor organizatiilor internationale reprezentative si are acorduri de colaborare atat cu operatorii feroviari de stat (BDZ Cargo, UZ, CFM, PKP Cargo, ZK, RCH, HZ Cargo, ZBIH), cat si cu operatorii feroviari privati din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia, Austria si Germania. Operatorul are in total peste 5.000 de angajati.

Despre Grupul GRAMPET

Infiintat in urma cu 20 de ani, Grampet este astazi cel mai mare grup feroviar si operator logistic privat din Romania si din Europa Centrala si de Sud-Est. Structura sa acopera in mod strategic intregul lant de solutii si produse de transport feroviar, oferind clientilor sai o experienta integrata la cel mai inalt nivel de competenta: servicii de transport feroviar marfa, constructii, reparatii si modernizarea materialului rulant, productia de piese de schimb, inchiriere de material rulant, transbordarea marfurilor, servicii logistice, precum si solutii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Compania sa fanion – Grup Feroviar Roman (GFR) – https://gfr.ro/, este cel mai mare operator privat feroviar din Romania, cu o cota totala de piata de aproximativ 30% si o pozitie strategica in industrii cheie precum Petrol & Gaze, Constructii sau Agricultura. Totodata, 20% din transporturile realizate de GFR sunt la nivel international. Operatorul are acorduri semnate cu celelalte companii-sora din grup, precum si cu operatorii feroviari de stat si privati din Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Cehia, Slovacia, Croatia, Polonia, Austria si Germania.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Pascani, Reloc Craiova si Electroputere VFU Craiova, Grupul Grampet acopera o cota importanta din piata reparatorie de material rulant din Romania.

In paralel, grupul desfasoara o activitate intensa de cercetare si dezvoltare de solutii tehnice menite sa ofere clientilor o experienta transparenta si in timp real a serviciilor la care au acces. Astfel, Grupul Grampet a lansat un portal e-client in premiera in Romania, care faciliteaza gestionarea relatiilor cu companiile client, de la postarea unei comenzi pana la facturare.

Compania subsidiara Roserv Oil, care a preluat in vara anului 2020 platforma industriala a rafinariei RAFO Onesti, isi concentreaza activitatea pe dezvoltarea la nivel national de terminale logistice atat pe partea de containere, dar si depozite pentru produse petroliere.

Mai multe informatii puteti accesa pe pagina oficiala de internet – www.grampet.ro.

Articolul precedentCEL MAI SCUMP POD DIN ROMANIA, ASIGURAT PE 120 ANI – Podul de la Braila contine fire de otel cu o lungime de 81.000 de kilometri, 25.000 de tone de otel si peste 200.000 metri cubi de beton
Articolul următorPATRU OFERTE DEPUSE PENTRU CENTURA IASI-EST – Drumul de 30 km va costa 300 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.