O NOUA AMANARE PENTRU AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – CNAIR prelungeste termenul de depunere a ofertelor pentru executia tronsonului Cornetu – Tigveni

Termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achizitie publica privind proiectarea si executia Autostrazii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 3: Cornetu – Tigveni, a fost prelungit pana la data de 20 ianuarie 2022, ora 15.00. Intreaga Autostrada Sibiu – Pitesti este o parte importanta a Coridorului 4 Pan-European, care traverseaza tara de la vest la est.


Acest tronson de munte reprezinta cel mai mare contract scos pe piata de Ministerul Transporturilor, avand o valoare estimata intre 5,3 miliarde lei si 5,8 miliarde lei. Acest lot este totodata unul dintre cele mai dificile din autostrada care va lega Muntenia de Ardeal, deoarece va fi construit in zona de munte.


Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta astfel o noua amanare pentru mult asteptata autostrada. Compania a publicat pe 23 septembrie 2020 anuntul de licitatie pentru proiectarea si executia sectiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitesti.


CNAIR SA a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achizitie publica Proiectare si executie „Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 3: Cornetu – Tigveni”, pana la data de 20.01.2022, ora 15.00. Aceasta decizie va permite ca perioada pentru depunerea ofertelor sa fie proportionala cu volumul de informatii suplimentare care vor fi aduse la cunostinta operatorilor economici prin clarificarile care urmeaza sa fie publicate„, informeaza compania.

De asemenea, prin aceasta prelungire, CNAIR anunta ca are in vedere asigurarea unei competitivitati si a unei maturitati a ofertelor ce vor fi depuse, raportat la complexitatea obiectivului de investitie.

Noul termen de depunere a ofertelor a fost stabilit avand in vedere faptul ca informarile privind rezultatul etapei de preselectie au fost comunicate in data de 1 iulie 2021, iar termenul initial a fost stabilit pentru data de 25 august 2021„, mai arata CNAIR.

Pe 27 noiembrie 2020 au fost depuse 15 candidaturi la licitatia restransa privind proiectarea si construirea sectiunii 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitesti.


Sectiunea 3 Cornetu – Tigveni va avea o lungime de 37,4 kilometri si se va intinde de la km 44+500 pana la km 81+900.

Durata contractului este de 133 de luni (peste 11 ani) si cuprinde: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de executie si 60 luni perioada de garantie a lucrarilor, conform anuntului din SEAP. Durata contractului poate varia in functie de perioada de garantie a lucrarilor, precum si in functie de durata de executie a contractului ofertata de operatorul economic desemnat castigator.

Sectiunea va avea un tunel cu doua galerii independente in lungime de 1,7 km pe galerie, nod rutier Cornetu si nod rutier Valeni si un ecoduct in zona localitatii Calinesti.

Autostrada Sibiu – Pitesti va avea o lungime de 122,11 kilometri si va fi impartita in cinci loturi, Sibiu – Boita, Boita – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Arges si Curtea de Arges – Pitesti, va avea opt noduri rutiere si noua tuneluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.