METROREX SEMNEAZA CONTRACTUL PENTRU PROIECTAREA LINIEI EROILOR-PIATA IANCULUI – Magistrala 5 merge mai departe cu inca 6 statii

Metrorex a semnat vineri, cu Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding Srl & METRANS Engineering SRL, contractul de prestari servicii de proiectare si asistenta tehnica pentru proiectul Linia de metrou Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon) Sectiunea Eroilor (PS Opera) – Piata Iancului.

Se va realiza astfel continuarea obiectivului de investitii – declarat de interes national – Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, pe urmatoarea sectiune Eroilor (PS Opera) – Universitate – Piata Iancului.

Proiectarea va dura 24 de luni.

Vestea vine la un an dupa an dupa ce, in 2020, au fost puse in functiune primele zece statii care traverseaza Drumul Taberei, o portiune mult asteptata de bucuresteni.

Contractul s-a semnat in prezenta secretarilor de stat Ionel Scriosteanu si Adrian Foghis.

Valoarea contractul de prestari servicii de proiectare si asistenta tehnica pentru proiectul Linia de metrou Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon) Sectiunea Eroilor (PS Opera) – Piata Iancului este de 39.660.707 lei la care se adauga TVA, respectiv 7.535.534 lei, rezultand un total de 47.196.241 lei cu TVA.

Magistrala 5 de metrou realizeaza legatura V-E intre cartierul Drumul Taberei si Pantelimon. De asemenea, creeaza o conexiune directa dintre aceste doua zone rezidentiale si centrul orasului.

Este un contract foarte important atat pentru Metrorex cat si pentru bucuresteni. Am cerut antreprenorilor sa depuna toate eforturile astfel incat sa poata termina inainte de termenul contractual, chiar daca va trebui sa lucreze in mai multe schimburi. Sunt sigur ca vor gasi cele mai noi si bune solutii astfel incat disconfortul creat cetatenilor sa fie cat mai mic”, a precizat secretarul de stat Ionel Scriosteanu.

Aceasta sectiune va asigura legatura intre estul si centrul orasului, precum si conexiunea cu Magistrala M4, Gara de Nord – Gara Progresu, cu Magistrala M2, Berceni – Pipera si cu Magistrala 1 Pantelimon – Dristor.

Sectiunea Eroilor – Piata Iancului va avea o lungime de 5,4 km si 6 statii, respectiv Hasdeu, Cismigiu, Universitate, Calea Mosilor, Traian, Piata Iancului.

Valoarea proiectului este de 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finantata din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat si din surse proprii.

Magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor s-a deschis pe 15 septembrie 2020, cu cinci ani intarziere fata de termenul stabilit. Inaugurarea oficiala a avut loc in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a premierului de la acel moment, Ludovic Orban. Aceasta este singura magistrala construita dupa 1990. Ea leaga cartierul Drumul Taberei de reteaua de metrou.

Magistrala 5 de metrou are 10 statii: Sectiunea Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera), este compusa din 10 statii de metrou si un depou: Raul Doamnei, Constantin Brancusi, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2.

Sectiunea Raul Doamnei – Eroilor, inclusiv statia si Depoul Valea Ialomitei, este finantata integral din fonduri externe nerambursabile in cadrul POS-T 2007 – 2013, POIM 2014 – 2020 (85%) si de la bugetul de stat (15%). Valoarea proiectului aprobat prin HG nr. 374/2019 este de aproape 3,224 miliarde de lei.

Articolul precedentCENTURA DE AUR – 24 milioane de euro pentru varianta ocolitoare a orasului Alesd, Bihor, in lungime totala de 6 km. Pe segmentul de drum sunt prevazute 5 poduri si 15 podete
Articolul următorPRIMUL LOT DIN AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI, GATA IN 2022 – Stadiul lucrarilor pe tronsonul Sibiu-Boita a ajuns la 55%. Scriosteanu lauda activitatea Porr Construct: “Peste 500 de oameni si 300 de utilaje lucreaza pe acest tronson de autostrada”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.