LOCOMOTIVE ELECTRICE CONSTRUITE PE CREDIT – Softronic Craiova acceseaza un imprumut de 4,5 milioane euro pentru constructia de locomotive destinate tractarii trenurilor de marfa

Producatorul de material rulant Softronic Craiova va construi doua noi locomotive electrice, pentru care a luat un credit de 4,5 milioane de euro de la Garanti BBVA Romania. Banca Garanti BBVA anunta ca a construit o relatie pe termen lung cu Grupul Softronic, unul dintre cei mai mari producatori locali de locomotive.

Locomotivele produse de Softronic sunt destinate tractarii trenurilor de marfa cu multe vagoane, grele si care pot opera pe cai ferate cu pante mari, umede sau acoperite cu frunze, gheata si zapada abundenta.

Softronic Craiova este singurul producator de locomotive si trenuri electrice din sud-estul Europei. In prezent, locomotivele Softronic circula pe caile ferate din Romania, Ungaria, Slovacia si Suedia.

Fara sprijinul unei banci, activitatile de investitii si productie nu pot fi sustinute. Pentru noi, Garanti BBVA a fost intotdeauna un bun partener impreuna cu care am dus la bun sfarsit proiecte importante”, a declarat Ionel Ghita, administrator al companiei Softronic.

Finantarea acordata recent, pentru construirea de solutii de transport feroviar curat, este a treia din istoria relatiei bancare Garanti BBVA – Softronic, dupa alte doua imprumuturi acordate in 2014 si 2018. Creditele anterioare au fost, de asemenea, destinate finantarii unor investitii verzi.

Garanti BBVA Romania continua sa sprijine, ca finantator, mediul de afaceri local si proiectele de investitii ale antreprenorilor din Romania. Suntem mandri sa ne unim din nou fortele cu Softronic si vom continua sa fim un partener de incredere pe termen lung pentru intreprinderile locale. Fiecare proiect verde pe care il adaugam in portofoliu reprezinta o reusita si ne dorim sa sprijinim cat mai multe initiative de investitii prietenoase cu mediul inconjurator”, a declarat Cagri Memisoglu, director eneral adjunct la Garanti BBVA Romania.

Fondata in 1999, Softronic s-a impus pe piata furnizorilor feroviari. Fondatorii companiei au o activitate bogata in domeniul testarii echipamentelor pentru vehicule de tractiune feroviara si au desfasurat anterior activitati de cercetare in domeniul tractiunii feroviare.

Softronic continua traditia orasului Craiova de peste 50 de ani in constructia de locomotive. Compania construieste locomotive moderne, cu motoare de tractiune electrica asincrona, care corespund conditiilor tehnice conform standardelor europene si cerintelor Agentiei Feroviare Europene.

Garanti BBVA este o banca universala, care face parte din Grupul Garanti BBVA Romȃnia, alaturi de Garanti BBVA Leasing (marca sub care activeaza Motoractive IFN SA) si Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care activeaza Ralfi IFN SA), care completeaza oferta bancii cu produse specifice de leasing (leasing financiar pentru vehicule, echipamente, imobiliare, sale &leaseback), servicii de administrare a flotei, precum si credite de consum.

Activa in Romania din 1998, Garanti BBVA este detinuta de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare banca privata din Turcia, cu un volum total al activelor de 70,4 miliarde dolari (iunie 2021), cu peste 19 milioane de clienti. Actionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, cu un volum total al activelor de peste 648 miliarde euro si peste 78,9 milioane clienti.

Articolul precedentSTATIE NOUA DE TREN, LA OTOPENI NORD, INCEPAND DE LUNI – Investitia CFR se ridica la 10 milioane euro
Articolul următorINCA O COMPANIE DIN TRANSPORTURI INTRA PE BURSA – Aquila vrea sa isi consolideze pozitia pe piata de distributie, logistica si transport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.