PORTUL CONSTANTA PRIMESTE BANI DIN PIONEERS – 25 milioane euro intra in conturile companiei

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta va primi o finantare de 25 de milioane de euro in cadrul programului european Horizon 2020. Compania de stat face parte din PIONEERS, un consortiu international format din 46 de parteneri.

Bugetul companiei in cadrul proiectului PIONEERS este unul important, respectiv 851.093 euro, din care 595.765 euro finantare europeana. Contractul de finantare a fost semnat, pe 13 septembrie 2021, de directorul general al CN APM SA Constanta, Florin Goidea.

Consortiul PIONEERS este condus de Portul Antwerp si cuprinde porturi, operatori de terminale si transporturi, expeditori, institute de cercetare, dezvoltatori de tehnologii, inovatori si entitati publice care vor prezenta solutii concrete care sa contribuie la reducerea emisiilor de GES in porturi, pastrandu-le in acelasi timp competitivitatea.

Proiectul se desfasoara pe un interval de timp de 5 ani.

Portul Constanta, alaturi de Portul Barcelona (Spania) si Portul Venlo (Olanda), reprezinta cele 3 porturi partenere denumite „fellow ports” care vor invata din experienta portului lider si vor dobandi cunostinte in cele mai noi domenii aflate pe lista de prioritati a Green Deal. PIONEERS este un proiect extrem de ambitios, care isi propune sa regandeasca toate aspectele care privesc operatiunile portuare, de la operarea terminalelor, acorduri de concesiune, mobilitate, conectivitate, combustibili pana la modele de cooperare si productie, stocare si utilizare a energiei, si care vizeaza atingerea dezideratului european zero emisii de gaze cu efect de sera pana in anul 2050”, anunta compania.

Proiectul PIONEERS cuprinde 19 demonstratii in domeniul productiei si aprovizionarii cu energie curata, proiectarea durabila a porturilor, intermodalism, optimizarea fluxurilor, precum si transformarea digitala.

Activitatile includ producerea de energie regenerabila si utilizarea vehiculelor electrice, cu hidrogen si metanol; modernizarea retelelor de constructii si incalzire prin cresterea eficientei energetice; implementarea elementelor de economie circulara in domeniul lucrarilor de infrastructura;, automatizarii si dezvoltarii platformelor digitale pentru a promova intermodalismul si pentru a asigura deplasarea optimizata a vehiculelor, navelor si containerelor”, spun reprezentantii companiei.

Articolul precedentTRANSALPINA DE APUSENI SE MODERNIZEAZA – Consiliul Judetean Alba investeste 107 milioane lei in infrastructura
Articolul următorTRENUL CARE MERGE LA AEROPORT SE MODERNIZEAZA – CFR Calatori implementeaza sistem pilot de emitere si verificare online a biletelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.