PASAJUL MOGOSOAIA, INAINTE DE FINAL – Se monteaza panourile fonoabsorbante si se reface giratoriul de sub pasaj. Incepe montarea rosturilor de dilatatie ale pasajului

Pasajul Mogosoaia se apropie de final, iar acum au loc ultimele lucrari inainte de darea acestuia in folosinta. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, anunta ca a inceput montarea panourilor fonoabsorbante pentru protejarea fonica a locuitorilor din zona, dar si a sistemului de iluminat. A inceput totodata si refacerea giratoriului de sub pasaj.

In urmatoarele zile va incepe si montarea rosturilor de dilatatie ale pasajului.

Proiectul are o lungime de 800 m si costa 6,8 milioane euro. Constructorul este Strabag. Contractul a fost semnat in octombrie 2018, licitatia fiind lansata in iunie 2017.

Ultimele lucrari inainte de darea in folosinta a pasajului Mogosoaia. In aceasta noapte a fost asternut al doilea strat de asfalt, pe breteaua dinspre Chitila. A inceput montarea panourilor fonoabsorbante pentru protejarea fonica a locuitorilor din zona, dar si a sistemului de iluminat, care vor fi amplasate, pe ambele parti, pe toata lungimea pasajului”, spune secretarul de stat.

De asemenea, a inceput refacerea giratoriului de sub pasaj.

A fost realizata hidroizolatia pe partea centrala a pasajului, iar la noapte va fi asternut si aici primul strat de asfalt. In urmatoarele zile va incepe si montarea rosturilor de dilatatie ale pasajului”, spune Scriosteanu.

Lucrarile au inceput in aprilie 2020. Investitia ar putea sa fie gata la 1 octombrie, acesta fiind termenul dorit de ministrul Transporturilor.

Potrivit contractului semnat, termenul de finalizare este aprilie 2022.

Pasajul rutier suprateran are o lungime de circa 800 de metri si va muta actuala sosea de Centura a Capitalei cu patru benzi peste giratoriul de la intersectia cu DN1A – Mogosoaia.

Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizati si largiti la 4 benzi inca din 2010, iar singurul punct din zona care a ramas nerezolvat a fost intersectia de la Mogosoaia cu DN1A, un sens giratoriu unde apar blocaje si cozi de masini.

Articolul precedentPRETUL MEDIU AL UNUI BILET DE AVION: CIRCA 150 DE EURO – O treime din zborurile din aceasta vara au fost modificate sau anulate
Articolul următorFONDUL PROPRIETATEA PIERDE AEROPORTUL BANEASA – Un teren denuntat de Fondul Proprietatea ca fiind “supraevaluat” scade participatia de la 20% la 0,7% in Aeroportul Baneasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.