A inceput productia de grizi de beton si pentru pasajul Oltenitei-Popesti-Leordeni, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu. Se asterne asfalt pe bretelele necesare devierii traficului si continua tragerea cablurilor de medie tensiune pe noua locatie, pe directia Bucuresti Oltenitei.
In plus, continua realizarea terasamentelor pentru dublarea centurii la 4 benzi, spre Berceni.
Secretarul de stat a prezentat stadiul proiectului mult-asteptat de bucuresteni.
„A inceput productia de grizi de beton si pentru pasajul Oltenitei-Popesti-Leordeni. Au fost cofrate, armate si turnate primele 28 de grinzi de beton necesare rampelor pasajului. Acestea se produc la Ploiesti. Se asterne asfalt pe bretelele necesare devierii traficului, pentru a permite realizarea rampelor de coborare si de urcare spre Bucuresti si spre orasul Oltenita. Continua armarea, cofrarea si turnarea riglelor peste elevatiile deja executate, atat la rampa de urcare dinspre Berceni cat si la rampele de urcare si de coborare spre Glina, precum si la pilele aferente giratiei pasajului„, precizeaza Scriosteanu.
De asemenea, continua tragerea cablurilor de medie tensiune pe noua locatie, pe directia Bucuresti Oltenitei.
Va continua si realizarea canalizarii pluviale de-a lungul Centurii si de-a lungul DN 4, spre Oltenita.
Continua realizarea terasamentelor pentru dublarea centurii la 4 benzi, spre Berceni. Continua relocarea utilitatilor pe toate zonele, adauga secretarul de stat.
„Asa cum am promis, in maximum 2 ani (2022), vom finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centura a Bucurestiului, respectiv Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti – Leordeni (Oltenitei) si, in 3 ani (2023), cele 3 loturi de pe A0 Sud, adica 52 de km din Autostrada de Centura Bucuresti Sud, iar in anul 2024 cele 4 loturi din A0 Nord”, spunea recent oficialul din Ministerul Transporturilor.
Ministerul Transporturilor e emis pe 29 iulie 2020 autorizatia de construire pentru Pasajul Oltenitei, ultimul mare proiect de pe Centura Capitalei care mai astepta unda verde pentru a fi pornit.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat in iunie 2019 contractul de Proiectare si executie „Largire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud intre A2 (km 23+600) si A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura Bucuresti – DN4 (Oltenita), km 29+500 – km 33+190„. Oferta desemnata caştigatoare a fost cea depusa de Itinera SPA. Valoarea de semnare a contractului este de 169.508.442,60 lei fara T.V.A.
Durata contractului este de 150 luni incepand de la data atribuirii contractului, din care: 6 luni proiectare, 24 luni executie, 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate in cadrul factorului de evaluare).
Amenajarea nodului este denivelata si presupune constructia unui sens giratoriu suspendat, care va rezolva toate fluxurile de trafic, inclusiv traficul feroviar din zona. Traseul amenajarii nodului rutier incepe la km 29+500 si se termina la km 33+190 pe centura existent si include si sensul gratoriu de la km 35+450. Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 m care se termina cu un sens giratoriu (pe directia Bucuresti) si aproximativ 650 m care se termina cu un sens giratoriu (pe directia Oltenita).