CEL MAI MARE TRANSPORTATOR DE MARFURI PE DUNARE A FACUT PROFIT IN PANDEMIE – Rezultat pozitiv de 24,6 milioane lei pentru TTS

Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator integrat de marfuri pe Dunare, a incheiat primul semestru din 2021 cu un profit de 27,3 milioane lei, in crestere cu 44,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, la venituri de aproape 274 milioane lei, in crestere cu 9,5%.

Compania s-a listat la Bursa de Valori de la Bucuresti (BVB) in a doua parte a lunii iunie 2021 in urma unui IPO.

In primele 6 luni ale anului 2021, modelul de afaceri integrat, intinderea geografica a operatiunilor, masurile continue de eficientizare a alocarii resurselor, precum si ridicarea restrictiilor legate de COVID-19 la nivel local, european si mondial au sprijinit revenirea activitatilor TTS (Grup) care au fost afectate in 2020 demasurile sanitare, cat si de seceta accentuata care a afectat recoltele de cereale din sudul Romaniei”, arata compania.

Volumele transportate, in principal, pe cale fluviala si operate in porturi au fost mai mari cu 7,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, sustinute de cresterea volumelor de produse minerale transportate, in special materiile prime pentru industriile metalurgice din Romania si Serbia.

Veniturile totale ale grupului in primul semestru au fost de aproape 274 milioane lei, in crestere cu 9,5%, urmare, in principal, a cresterii veniturilor pe segmentul ”Transport fluvial” si a cresterii veniturilor pe segmentul ”Alte activitati”, din vanzare de marfa, a revenirii activitatii in segmentul de operare portuara, care impreuna au compensat reducerea veniturilor din segmentul expeditie.

Eficientizarea operatiunilor a permis obtinerea unui rezultat din exploatare consolidat de 33,8 milioane lei, cu 35,8% mai mare fata de perioada similara din 2020, aproape jumatate fiind determinat de activitatile de transport fluvial.

Profitul net consolidat atribuibil actionarilor a fost de 24,6 milioane lei, in crestere cu 42,5% in primul semestru din 2021 fata de perioada similara a anului 2020.

La 30 iunie 2021, TTS avea active totale de 760,6 milioane lei, in crestere cu 1,3% fata de primul semestru din 2020.

TTS a fost prima companie care a derulat o oferta de vanzare de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti in 2021, fiind cel mai mare IPO de la oferta de vanzare de actiuni Digi (944 milioane lei) din 2017 incoace. Oferta a fost de 288 milioane lei, insa micii investitori au putut sa aloce circa 464 milioane lei.

Activitatea TTS la nivel de grup se desfasoara pe 3 segmente principale: expeditie internationala de marfuri, transport fluvial si operare portuara.

Grupul TTS detine cea mai mare flota fluviala din bazinul dunarean, formata din 481 unitati fluviale cu o capacitate de aproape 800.000 tone, 8 macarale plutitoare, precum si propriile terminale portuare in Constanta si in 7 porturi fluviale dunarene.

In 2020, TTS a inregistrat o cifra de afaceri de 520 milioane lei, EBITDA raportata de 114 milioane lei si un profit net de 44 milioane lei.

Articolul precedentAUTORIZATIE PENTRU CALEA FERATA VIDRA-COMANA – Etapa 1, gata de start. Lucrarile depasesc 200 milioane lei
Articolul următorAJUTOARE DE STAT DE 51,6 MILIOANE EURO – CFR Calatori primeste 43,6 milioane euro, in timp ce pentru TAROM sunt alocati 8 milioane euro. Companiile merg pe pierdere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.