PASAJUL DOAMNA GHICA INTRA IN LINIE DREAPTA – Se ridica tablierul metalic peste Soseaua Colentina. Investita care se ridica la peste 22 milioane lei va face pasajul operational

Dupa o pauza de peste 6 luni, la inceputul lunii iulie 2021 au reinceput lucrarile la Pasajul Doamna Ghica. Abandonat imediat dupa castigarea mandatului de primar general al Capitalei de catre Nicusor Dan, Pasajul Doamna Ghica era pe punctul de a deveni ruina, dupa ce actualul edil al Bucurestilor si-a anuntat intentia de a anula PUZ-urile din Capitala, motivat si de lipsa fondurilor pentru finalizarea pasajului care are o lungime totala de circa 1 km, dintre care pasajul metalic si rampele 408 metri lungime, cu 4 benzi.

Dupa indelungi zbateri, lucrarile au fost reluate, dupa ce Primaria Sectorului 2 a finantat de la buget cu 30 milioane lei proiectul derulat de Primaria Capitalei.

Iar banii incep sa se vada! Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA a lansat vineri, 30 iulie 2021, licitatia pentru realizarea lucrarilor de constructii a tablierului metalic la Pasajul Doamna Ghica. Licitatia se ridica la o valoare totala de 21.874.048 lei, fara TVA, echivalentul a peste 4,3 milioane euro. Pentru aceste lucrari de constructie a tablierului metalic pentru obiectivul Pasaj Doamna Ghica a fost prevazut un termen de executie de minim 5 luni si maxim de 8 luni.

Conform anuntului publicat pe in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, pe e-licitatie.ro, avand ca obiect „Lucrari de constructii tablier metalic – Pasaj Doamna Ghica”, valoarea estimata a achizitiei este de 20.778.455,10 lei fara TVA, aferenta cantitatilor ferme. Se mentioneaza insa ca ar putea fi revizuita cantitatea, in baza preturilor unitare ofertate pentru cantitatea ferma solicitata in caietul de sarcini, pana la valoarea maxima de 21.874.048,40 lei, fara TVA.

Termenul limita pana la care pot fi primite ofertele sau cererile de participare este 1.09.2021, ofertele urmand sa fie deschise in aceeasi zi.

Contractul a fost incheiat in data de 16.05.2019 iar lucrarile de construcție au fost demarate in luna octombrie 2019, avand ca termen initial de finalizare luna octombrie 2020, cu o valoare totala a lucrarilor de proiectare si executie de 110.034.377,95 lei fara TVA.

Odata insa cu abandonarea proiectului, perioada de finalizare a fost prelungita.

Articolul precedentMASINILE ELECTRICE SCUMPESC METALELE – Cererea de autovehicule „verzi” a crescut pretul pentru nichel, aluminiu si cupru
Articolul următorTOYOTA RAMANE CEL MAI MARE PRODUCATOR AUTO DIN LUME – Compania a vandut 5,47 milioane de masini in acest an si depaseste Volkswagen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.