AUTOSTRADA FOCSANI-BACAU E LA STADIUL DE DRAFT – Consitrans trebuie sa finalizeze Studiul de Fezabilitate si Proiectul Tehnic. Stadiu fizic actual este de 0%. Proiectul trebuie sa fie gata in 2021

Autostrada Focsani-Bacau se va construi. Candva. Acum e la faza de mediu! Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunta depunerea solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul de investitie „Autostrada Focsani – Bacau”, propus a fi amplasat in judetele Vrancea si Bacau.

Avand in vedere declararea si prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pana la iesirea din starea de alerta, informatiile privind Memoriul de prezentare pentru proiectul mai sus mentionat pot fi consultate online pe pagina de internet www.anpm.ro la sectiunea Reglementari/Acordul de mediu/Documentatii procedura EIA si EA”, arata CNAIR.

Observatiile publicului se primesc zilnic, la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului din Splaiul Independentei, nr.294, Sector 6, Bucuresti”, informeaza CNAIR.

De precizat este ca Autostrada Focsani-Bacau se afla si acum in faza de proiectare, etapa pentru care s-a dat Ordinul de incepere la 10 ianuarie 2019, data finalizarii initiala fiind chiar 2021.

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic a fost castigat de Consitrans, la o valoare de 20.123.408 lei fara TVA.

Cu toate datele pe masa, pana la acest moment insa potrivit cestrin.ro, studiul de fezabilitate este la stadiul de draft, proiectul avand nevoie si de aviziul de mediu, conform datelor CNAIR.

Datele oficiale arata astfel ca Autostrada Focsani-Bacau se afla in prezent la stadiu fizic de 0%, iar la stadiul financiar de 0,37%.

Autostrada, cand va fi construita, este prevazuta sa aiba o lungime de 96 km si o valoare estimata la 1,927 miliarde lei fara TVA.

Tot in aceasta perioada se efectueaza si investigatiile arheologice, iar studiile geotehnice sunt in curs de realizare, procentul de realizare fiind de 61%. Studiul arheologic Etapa nr. 2 a fost transmis la ministerele de Cultura de pe raza judetelor Vrancea si Bacau in vederea obtinerii avizelor.

Pe 9 martie 2021 au fost analizate in cadrul Comisiei tehnice pentru siguranta circulatiei nodurile rutiere si dotarile autostrazii in data de 5 mai 2021 a fost inaintat studiul de fezabilitate sub forma draft, fiind emise observatii.

Articolul precedentPE CALEA FERATA INTRE BUZAU SE FAUREI SE VA CIRCULA CU 120 KM/H – Lucrari de 42 milioane lei fara TVA. Drula da asigurari ca in 5 luni lucrarile vor fi finalizate
Articolul următorAEROPORTUL DIN SOFIA VA FI MODERNIZAT – Banca Europeana de Investitii ofera un imprumut de 40 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.