Giantul american Ford a anuntat vineri ca noul model Mustang Mach-E este disponibil pentru precomenzi in Romania prin intermediul retelei de 17 dealeri Ford specializati in vanzarea de vehicule electrice.
Versiunea de baza are un pret de pornire de 49.800 de euro, adica fix cat un apartament in Romania. Lista oficiala de preturi pentru noul Mustang Mach-E este disponibila pe site-ul companiei.
Mustang Mach-E este primul reprezentant al suitei de vehicule electrice pe care Ford Motor Company le va lansa pana in 2024.
De altfel, Ford a publicat primele imagini si informatii tehnice despre noul SUV electric inca din luna noiembrie a anului trecut. Initial a fost disponibil doar pe piata americana, modelul electric primeste o serie de detalii pentru piața din Romania.
Pe piata locala, Mustang Mach-E va fi disponibil intr-o gama variata de motorizari si autonomii, dar si intr-o versiune de lansare First Edition despre care producatorul afirma ca precomenzile au fost deja epuizate.
Masina are o functia de conducere cu o singura pedala, inteligenta artificiala si tehnologie Phone As A Key oferita in premiera de catre Ford pe Mustang Mach-E.
Masina Mustang Mach-E este echipata cu sistemul de tractiune spate furnizeaza 269 CP in varianta cu baterie cu autonomie standard, respectiv 294 CP in varianta cu baterie cu autonomie extinsa, un cuplu de 430 Nm si o acceleratie de la 0 la 100 km/ora intre 6,1 si 6,2 secunde. In configuratia cu tractiune integrala, Mustang Mach-E livreaza 269 CP in versiunea cu baterie cu autonomie standard, respectiv 351 CP, in varianta cu baterie cu autonomie extinsa, cu un cuplu de 580 Nm.
Modelul are o acceleratie de la 0 la 100 km/ora intre 5,1 si 5,6 secunde.
Tot mai multi constructori auto la nivel global se axeaza acum pe modelele electrice sau hibride. In Romania, inmatricularile de vehicule electrice au crescut cu 48% in primele 6 luni ale anului 2021 fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Ford a anuntat la inceputul acestui an ca 100% din gama sa de autoturisme din Europa va fi fara emisii, complet electrica sau plug-in hybrid pana la mijlocul anului 2026. Trecerea in totalitate catre electric se va face pana in 2030.
Redam mai jos integral comunicatul Ford:
”Noul Ford Mustang Mach-E este disponibil pentruprecomenzi in Romania prin intermediul retelei de dealeri Ford specializati in vanzarea de vehicule electrice. Lista oficiala de preturi pentru noul Mustang Mach-E este disponibila www.ford.ro.
Printre tehnologiile disponibile la modelul standard, se numara:
- Functia de conducere cu o singura pedala, care ajuta la recuperarea unei cantitati mai mari de energie cinetica pe care o transfera catre baterie, pentru o eficienta mai mare;
- Co Pilot 360 careofera caracteristici avansate de asistenta a soferului bazate pe camera si radar, precum si asistenta la mentinerea benzii de rulare, detectarea marginii drumului si asistenta pentru unghiul mort, Intelligent Adaptive Cruise control cu Stop and Go si recunoasterea semnelor rutiere.
- Interfata SYNC de ultima generatie poate fi accesata prin intermediul unui ecran tactil de 15.5 inch si permite personalizarea a 80 de setari ale vehiculului, de la temperatura habitaclului si pozitia scaunului la iluminatul ambiental.
- Inteligenta artificiala care permite invatarea automata, ajuta sistemul sa inteleaga mai bine obiceiurile soferilor in timp, invatand din rutina acestora pentru a face sugestiile adecvate de navigare si comunicare la momentul potrivit.
- Tehnologia Phone As A Key este oferita in premiera de catre Ford pe Mustang Mach-E; prin intermediul Bluetooth-ului, vehiculul poate detecta smartphone-ul proprietarului cand acesta se apropie, descuind portierele si permitandu-i sa porneasca masina fara sa-si scoata telefonul din buzunar sau sa foloseasca o cheie.
- E Latch este o noua abordare pentru actionarea portierelor care se vor deschide 40 mm pentru a permite soferului sau pasagerului sa le deschida complet prin apasarea butoanelor dedicate de pe stalpii usilor.
Ford Mustang Mach-E este disponibil cu tractiune spate sau tractiune integrala, ambele versiuni putand fi asociate cu o baterie cu autonomie standard sau extinsa. Versiunea cu autonomie extinsa si tractiune spate are o autonomie de pana la 610 km masurata in regim WLTP. Incarcarea bateriei de la 10% la 80% se realizeaza in 38 minute pentru versiunea de baterie cu autonomie standard si in 45 minute pentru versiunea de baterie cu autonomie extinsa.
Mustang Mach-E, echipat cu sistemul de tractiune spate furnizeaza 269 CP in varianta cu baterie cu autonomie standard, respectiv 294 CP in varianta cu baterie cu autonomie extinsa, un cuplu de 430 Nm si o acceleratie de la 0 la 100 km/ora intre 6,1 si 6,2 secunde. In configuratia cu tractiune integrala, Mustang Mach-E livreaza 269 CP in versiunea cu baterie cu autonomie standard, respectiv 351 CP, in varianta cu baterie cu autonomie extinsa, cu un cuplu de 580 Nm si o acceleratie de la 0 la 100 km/ora intre 5,1 si 5,6 secunde.
„Mustang Mach-E reflecta viziunea noastra in ceea ce priveste tehnologia, eficienta si performanta noii generatii de vehicule Ford. Este primul reprezentant al suitei de vehicule electrice pe care Ford Motor Company le va lansa pana in 2024. La volanul lui Mach-E simtim evolutia automobilului, prin sistemul de propulsie full electric, sistemele de asistenta activa, dar si aportul inteligentei artificiale”, a declarat Cristian Prichea, Director General Ford Romania – Compania Nationala de Vanzari.
Distributia noului Mustang Mach-E se realizeaza prin intermediul celor 17 dealeri Ford specializati in distributia de vehicule electrice, ce au implementat standardele specifice de vanzare si asistenta post-vanzare.
„Intrarea Mach-E pe piata din Romania are loc intr-un context efervescent. Inmatricularile de vehicule electrice au crescut cu 48% in primele 6 luni ale anului 2021 fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a adaugat Cristian Prichea.
Ford a anuntat la inceputul acestui an ca 100% din gama sa de autoturisme din Europa va fi fara emisii, complet electrica sau plug-in hybrid pana la mijlocul anului 2026; trecerea in totalitate catre electric se va face pana in 2030.
Consumurile declarate de combustibil / energie, emisiile de CO2 si gama electrica sunt masurate in conformitate cu cerintele tehnice si specificatiile Regulamentelor europene (CE) 715/2007 si (CE) 692/2008, conform ultimelor modificari. Consumul de combustibil şi emisiile de CO2 sunt specificate pentru o versiune, nu pentru toate versiunile unui model. Procedura de testare standard aplicata permite compararea intre diferite tipuri de vehicule si diferiti producatori. In plus fata de eficienta in materie de combustibil a unei masini, comportamentul la volan, precum si alti factori non-tehnici joaca un rol decisiv in determinarea consumului de energie / combustibil al unui vehicul, a emisiilor de CO2 si a gamei electrice. CO2 este principalul gaz cu efect de sera responsabil pentru incalzirea globala.
Incepand cu 1 septembrie 2017, anumite vehicule noi sunt omologate folosind procedura World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) conform cu (UE) 2017/1151 cu ultimele modificari, care este o procedura de testare mai realista pentru masurarea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2. Incepand cu 1 septembrie 2018, WLTP a inceput sa inlocuiasca NEDC, procedura de testare anterioara. In timpul eliminarii NEDC, consumul de combustibil WLTP si emisiile de CO2 sunt corelate cu NEDC. Va exista o oarecare variatie fata de economia de combustibil si emisiile anterioare deoarece anumite elemente ale testelor s-au modificat, respectiv, aceeasi masina ar putea avea un consum de combustibil si emisii de CO2 diferite.”