REGULI STRICTE PRIVIND NAVIGATIA PE LACURILE TARNITA SI FANTANELE – Ministrul Drula interzice barcile pe combustibili fosili

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, anunta reguli stricte, prietenoase cu mediul, privind navigatia ambarcatiunilor pe lacurile Tarnita si Fantanele. Oficialul interzice navigatia oricarei ambarcatiuni propulsate cu combustibili fosili si vor fi permise numai cele electrice, cu vele, vasle sau pedale.

Mai mult, viteza maxima permisa pentru ambarcatiuni este de 15 km/h, iar zonele de navigatie si cele de inot vor fi clar delimitate pentru siguranta turistilor.

Cine va incalca aceste reguli va fi amendat, da asigurari ministrul, dar nu spune care sunt sumele anume.

Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca municipiul Cluj se aprovizioneaza cu apa din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptata.

Fara poluare si pericole pe lacurile Tarnita si Fantanele. Am semnat un ordin de ministru prin care impunem masuri stricte privind navigatia ambarcatiunilor pe lacurile Tarnita si Fantanele. Astfel, este interzisa navigatia oricarei ambarcatiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vasle sau pedale. Municipiul Cluj se aprovizioneaza cu apa din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptata. De asemenea, nici poluarea fonica nu va mai exista, ceea ce este un lucru extraordinar atat pentru rezervatia naturala din jurul lacurilor, cat si pentru turistii care petrec o vacanta acolo”, scrie Drula pe Facebook.

Viteza maxima permisa pentru ambarcatiuni este de 15 km/h, iar zonele de navigatie si cele de inot vor fi clar delimitate pentru siguranta turistilor.

Prin ordinul de ministru se instituie si amenzi contraventionale pentru nerespectarea acestor reguli. Supravegherea respectarii regulamentului, precum si aplicarea de sanctiuni cade in sarcina autoritatilor locale. Clujenii au dreptul la apa curata, turistii au dreptul la liniste, siguranta si apa in care pot inota fara a fi expusi la substante toxice. Și nu in ultimul rand natura – fauna si flora – din zona are dreptul sa fie protejata prin aplicarea unor masuri, care nu pot fi catalogate altfel decat de bun simt”, adauga Drula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.