O NOUA CONDUCERE LA TAROM – Catalin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, a preluat conducerea companiei

Catalin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, a preluat de miercuri conducerea Tarom, transportatorul aerian national, unde il inlocuieste in functie pe Mihaita Ursu. Acesta era director operatiuni zbor in cadrul companiei de stat. El a inceput sa lucreze in cadrul Tarom in anul 2009, in calitate de copilot, ulterior profesand ca pilot comandant, instructor si examinator.

Catalin Prunariu spune ca vrea sa implementeze si consolideze un model de operare eficient si durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piata de transport aerian, atat la nivel national, cat si european, in scopul asigurarii profitabilitatii si a stabilitatii pe termen lung.

Intre 2012 si 2017, a fost membru in Consiliul de Administratie al Autoritatii Aeronautice Civile Romane. In perioada 2019-2020 a ocupat functia de inspector-sef pentru operatiuni aeriene.

Este nascut la 28 decembrie 1975 si este campion la acrobatie. In mai 2002 a devenit cel mai tanar comandant de aeroclub din Romania, cand la 26 de ani a castigat concursul organizat pentru ocuparea acestei functii la Aerodromul Teritorial ”Aurel Vlaicu” Bucuresti.

In anul 2003 a fost ales presedinte al Comisiei de Zbor cu Motor in cadrul Federatiei Aeronautice Romane. Din 2004 a fost selectat de Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR) sa devina inspector de pilotaj pentru aviatia generala. In septembrie 2012 a fost numit membru in Consiliul de Administratie al AACR.

Schimbarea are loc in contextul in care industria aeronautica a intrat in cea mai acuta criza din istoria sa, iar Tarom se afla de 13 ani pe pierderi. Tarom estimeaza pentru acest an pierderi de 230,13 milioane lei. Veniturile totale preconizate pentru acest an sunt de 1,19 miliarde lei, de doua ori mai mari comparativ cu 2020.

La 31 decembrie 2020, Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane Tarom a inregistrat un rezultat brut negativ (pierdere) in valoare de 431,3 milioane lei si o pierdere contabila din anii precedenti in valoare de 3,18 miliarde lei.

Cheltuielile pentru investitii estimate pentru anul 2021 vor fi de 112,92 milioane lei, in crestere cu 183,74% fata de cele realizate in 2020.

Platile restante programate in acest an sunt in crestere cu 5,18% fata de cele realizate anul trecut, in suma de 126,6 milioane lei.

Redam mai jos integral comunicatul Tarom:

Incepand de astazi, 09 iunie 2021, TAROM are un nou director general, in persoana domnului Catalin Radu PRUNARIU.

Schimbarea conducerii companiei vine in contextul in care, incepand cu anul 2020, industria aeronautica a intrat in cea mai acuta criza din istoria sa, indeosebi pe segmentul transportului de pasageri, care a afectat si TAROM. Cu toate acestea, compania aeriana nationala a reusit sa supravietuiasca primului an de criza, in special datorita ajustarii operatiunilor si exploatarii unor noi oportunitati pe segmentul zborurilor neregulate.

Odata cu preluarea mandatului, directorul general Catalin PRUNARIU isi propune sa implementeze si consolideze un model de operare eficient si durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piata de transport aerian, atat la nivel national, cat si european, in scopul asigurarii profitabilitatii si a stabilitatii pe termen lung.

In acest sens, noul director general TAROM saluta si continua astfel demersurile incepute de predecesorul sau, domnul Mihaita Ursu, caruia ii multumeste pentru tot efortul depus in cadrul companiei, inclusiv pentru pasii importanti realizati in scopul demararii procesului de restructurare.

Finalizarea restructurarii organizationale si de personal, reinnoirea flotei de aeronave si uniformizarea acesteia, reforma financiara, eficientizarea activitatii comerciale si de marketing precum si digitalizarea extensiva sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar si transformarea acesteia in principalul jucator de pe piata transportului aerian din Romania”, transmite Catalin PRUNARIU.

Informatii suplimentare

Directorul general Catalin Prunariu a inceput sa lucreze in cadrul TAROM in anul 2009, in calitate de copilot, ulterior profesand ca pilot comandant, instructor si examinator. In paralel, intre 2012 si 2017, a fost membru in Consiliul de Administratie al Autoritatii Aeronautice Civile Romane. In perioada 2019-2020 a ocupat functia de inspector-sef pentru operatiuni aeriene. A fost numit pe postul de director general al TAROM din functia de director operatiuni zbor.

Articolul precedentGRUPUL RENAULT, ACUZAT DE INSELATORIE – Proprietarul Dacia, obligat sa plateasca o cautiune de 20 milioane euro
Articolul următorPRIMELE FALIMENTE IN AVIATIE – Silk Way East Airlines, lichidata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.