RYANAIR, AMENDATA IN ITALIA CU 4,2 MILIOANE EURO – Compania s-a folosit de pandemie ca sa nu le ramburseze banii pasagerilor

Autoritatea antitrust din Italia a amendat Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, cu 4,2 milioane de euro (5,12 milioane de dolari) pentru ca nu le-a rambursat pasagerilor banii pentru zborurile anulate dupa iunie 2020 din cauza COVID-19, scrie Reuters.

Autoritatea de reglementare a precizat ca societatea aviatica irlandeza a avut o „comportament total neadecvat” in anularea zborurilor planificate, folosind pandemia drept motiv si acordand pasagerilor vouchere, in loc sa le ramburseze pretul biletelor.

Zilele trecute, autoritatea a amendat, de asemenea, si transportatorul aerian britanic EasyJet cu 2,8 milioane de euro si compania aeriana spaniola Volotea cu 1,4 milioane de euro, din acelasi motiv.

Ryanair este prezenta şi pe piata din Romania.

Compania aeriana low-cost Ryanair a raportat pierderi anuale record de 815 milioane de euro, dupa ce restrictiile impuse in contextul pandemiei de COVID-19 au obligat-o sa anuleze 80% din zboruri, dar cu toate acesta compania irlandeza s-a declarat increzatoare ca relansarea a inceput.

In exercitiul financiar care s-a incheiat la 31 martie 2021, compania a transportat 27,5 milioane de pasageri, fata de 149 milioane de pasageri in exercitiul incheiat la 31 martie 2020, in ceea ce a fost cel mai dificil an din istoria sa de 35 de ani.

Cifra de afaceri a Ryanair s-a diminuat cu 81% pana la 1,64 miliarde de euro.

Pentru exercitiul fiscal in curs, Ryanair se aşteapta sa transporte un numar de pasageri situat in zona inferioara a intervalului 80-120 de milioane de pasageri insa doar o cifra cuprinsa intre 5 şi 6 milioane de pasageri pentru trimestrul aprilie-iunie.

Articolul precedentLICITATII NOI LA CNAIR – Compania vrea sa dea peste 70 milioane lei pentru asfaltarea unor drumuri din Cluj
Articolul următorA7 INTRA IN LICITATIE – CNAIR pregateste inceperea lucrarilor pentru primul tronson din A7, Ploiesti-Buzau. Legatura se va face prin A3, la nodul Dumbrava

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.