SE PREGATESTE O NOUA CONDUCERE LA IAR BRASOV – Pe 21 iunie se schimba sefii la IAR Brasov. Compania aeronautica a avut un profit de 14 milioane lei in primul trimestru din 2021

Unicode

Continua trendul inlocuirii oamenilor aflati la conducerea mai multor institutii de stat. De aceasta data, luata la ochi este Compania aeronautica IAR Brasov care va avea in mai putin de o luna o noua conducere. Potrivit informatiilor aflate in posesia Lumea Infrastructurii, actionarul majoritar al companiei, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, vrea sa aleaga în sedinta Adunarii Generale a Actionarilor (care va avea loc pe 21 iunie 2021) noi administratori privizorii si mandatul acestora, ca urmare a expirarii mandatelor actualilor administratori provizorii.

In aceeasi sedinta a actionarilor se va alege si presedintelui Consiliului de Administratie al societatii.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 republicate, cumodificarile si completarile la zi, ale Legii nr. 24/2017, ale Regulamentului ASF nr. 5/2018 si ale Actului Constitutiv al Societatii IAR S.A., Presedintele Consiliului de Administratie al Societatii IAR SA convoaca Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor societatii pentru data de 21.06.2021, ora 12:00, la sediul societatii–str.Hermann OBERTH, nr.34, Ghimbav, Braşov, pentru toti actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor la sfarsitul zilei de 11.06.2021, cu urmatoarea ordine de zi: 1. Alegerea/Realegerea/Prelungirea duratei mandatelor unor administratori provizorii incepand cu data de 23.06.2021, ca urmare a expirarii mandatelor actualilor administratori provizorii; stabilirea duratei mandatului si a retributiei acestora. 2. Alegerea presedintelui Consiliului de Administratie al societatii. 3. Imputernicirea reprezentantului Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului in A.G.A. pentru semnarea contractelor de mandat/actelor aditionale la contractele de mandat ale administratorilor provizorii ai Societatii. 4. Aprobarea datei de 15.07.2021 ca data de inregistrare, respectiv de identificare a actionarilor asupra carora se rasfrang efectele hotararilor adunarii generale ordinare a actionarilor din data de 21-22.06.2021 si a datei de 14.07.2021 ca ex-date, in conformitate cu dispozitiile Legii nr 24/2017„, arata Convocatorul transmis Bursei de Valori Bucuresti.

IAR Brasov are un profit in crestere cu 11% fata de 2020

Actiunile societatii IAR SA Brasov sunt tranzactionate pe BVB incepand cu 14 iulie 2015.

IAR Brasov a raportat pentru primele trei luni din acest an un profit net de 14,12 milioane de lei, in crestere cu 11% fata de cel din aceeasi perioada din 2020 (12,72 milioane lei).

Cifra de afaceri a companiei a scazut in primul trimestru cu 2,75%, la 96,57 milioane lei. Aceasta a fost obtinuta ca urmare a activitatii din domeniul fabricarii de aeronave si nave spatiale.

La 31 martie 2021 activele totale ale companiei se ridicau la 314 milioane lei, in crestere fata de valoarea de 307 milioane lei inregistrata in perioada similara a anului trecut, in timp ce datoriile totale curente erau de 35,7 milioane lei, mai mari cu 14,7%.

Infiintata la 6 august 1925 ca societate pe actiuni cu capital mixt, aceasta a reprezentat prima fabrica romaneasca de aeroplane, purtand denumirea „Industria Aeronautica Romana – IAR Brasov”. In urma dezvoltarii succesive a acestei fabrici, prin executarea sub licenta si proiecte proprii a mai multor tipuri de aeronave, se ajunge ca in anul 1939 ea sa devina un concern de aviatie fabricand structuri, motoare, aparate de bord, instalatii de armament. In 1968, se infiinteaza „ICA Ghimbav”, actuala IAR SA, avand ca destinatie fabricarea de elicoptere, planoare, motoplanoare si avioane.

In prezent, societatea IAR SA este o companie specializata pentru intretinere, reparatii, reparatii capitale (MRO), modernizari pentru elicopterele 330 Puma si 316B Alouette III.

Articolul precedentTRENURILE GOALE DIN PANDEMIE – Eurostat anunta o scadere de 32% in Romania a transportului feroviar de calatori. In Italia e dezastru
Articolul următorROMANIA “PAS CU PAS” CATRE UN SISTEM DE TRANSPORT ECOLOGIC, COMPETITIV SI EFICIENT – Analiza presedintelui OPSFER Vasile Seclaman asupra infrastructurii feroviare din Romania in „Anul european al cailor ferate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.