SIGHETU MARMATIEI ISI CUMPARA AUTOBUZE ELECTRICE – Contract de 18 milioane lei pentru 7 autovehicule

Producatorul de vehicule electrice pentru transport public Solaris Bus & Coach a semnat un contract cu orasul Sighetu Marmatiei pentru livrarea a sapte autobuze electrice Solaris Urbino 12. Procedura de achizitie a fost organizata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, iar valoarea contractului se ridica la peste 18 milioane de lei, plus TVA.

De altfel, compania a semnat mai multe contacte cu cateva orase din tara. Astfel, saptamana trecuta, producatorul anunta ca a mai semnat doua contracte, din care unul cu municipiul Iasi pentru livrarea a 20 autobuze electrice Solaris Urbino 12, valoarea acestui contract fiind de 51,62 milioane de lei plus TVA.

Contracte pe banda pentru Solaris

Un alt contract a fost semnat cu municipiul Suceava pentru livrarea a 15 autobuze electrice Solaris Urbino 12, contract de 37,5 milioane de lei fara TVA.

De asemenea, Solaris Bus & Coach anunta in luna martie ca a semnat un contract cu municipiul Sibiu pentru livrarea a noua autobuze electrice Solaris Urbino 12, valoarea contractului fiind de circa 23,48 milioane de lei plus TVA.

In ianuarie, compania a mai semnat doua contracte. Astfel, Solaris Bus & Coach va livra 11 troleibuze Trollino 12 in municipiul Târgu Jiu, care vor incepe sa transporte calatori in prima parte a anului 2022, contract de aproape 4,5 milioane de euro.

Tot in ianuarie, compania a anuntat ca a castigat o noua licitatie si a semnat contractul cu municipiul Brasov pentru livrarea a 25 de troleibuze Solaris Trollino 18 in urmatoarele 12 luni, valoarea totala a contractului ridicandu-se la peste 63 milioane lei (aproximativ 13 milioane de euro), pe langa cele 26 de troleibuze Solaris incluse in 2020 in parcul auto al RATBV, operatorul de transport brasovean.

Redam mai jos integral comunicatul companiei:

”Solaris Bus & Coach, lider european in productia de vehicule electrice pentru transport public, anunta semnarea unui contract cu municipiul Sighetu Marmatiei pentru livrarea a 7 autobuze electrice Solaris Urbino 12. 

Procedura de achizitie a fost organizata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, iar valoarea contractului se ridica la peste 18 milioane de lei + TVA. In cadrul contractului, au mai fost achizitionate si doua statii de incarcare electrica rapida si alte 7 statii de incarcare lenta. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni. 

Cele 7 autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producatorul european in Sighetu Marmatiei. Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m latime si o inaltime de 3,48 m si poate transporta pana la 82 de pasageri, incluzand 30 de persoane asezate.   

Confortul cetatenilor din Sighetu Marmatiei care vor calatori cu noile autobuze Solaris va fi asigurat atat prin sistemul de aer conditionat si incalzire, dar si printr-un sistem audio-video de informare a calatorilor cu date despre orele estimate de calatorie, anuntarea statiei sau alte informatii privind traseul. Totodata, calatorii vor beneficia si de acces la Wi-Fi si prize USB pentru incarcarea dispozitivelor mobile. 

Gradul de siguranta al pasagerilor și al soferilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent in fiecare autobuz si de sistemul electronic de diagnosticare. De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate si cu un sistem de numarare a calatorilor cu senzori amplasati la fiecare usa care va permite operatorului de transport public sa adune date relevante despre numarul de persoane care utilizeaza anumite rute, precum si cu un sistem de management al traficului care transmite date in timp real de pe traseu catre autobaza operatorului de transport public. 

Cele doua statii de incarcare rapida de 300 KW fiecare vor permite fiecarui vehicul incarcarea completa intr-un interval de timp cuprins intre 2 si 10 minute, iar cele lente incarcarea intr-un timp de pana la 6 ore.

In prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite in transportul in comun din orasele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Brasov, Satu Mare, Galati, Baia Mare si Oradea, vehiculele electrice si hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmeaza sa fie livrate in urmatoarele 12 luni catre diferite municipalitati din Romania.

Despre Solaris Bus & Coach


Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producatori din Europa de autobuze si troleibuze. In cei aproape 25 de ani de existenta, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite in transportul public din sute de orase europene. In prezent, Solaris este lider de piata pe segmentul de e-mobilitate in transportul public, gratie gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator si autobuze hibrid livrate. In septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alaturat grupului spaniol CAF.”

Articolul precedentMINISTRUL CU RANGA – Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan ii cere lui Catalin Drula sa isi faca treaba: „Sunt convins ca isi lasa ranga la usa si ca ne vom intelege bine”
Articolul următorGAFA DE PROPORTII IN INSTANTA A CNAIR – Compania cheama in garantie cea mai puternica regionala din subordine, desi nu are personalitate juridica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.