CJ TIMIS SCHIMBA AUTOSTRADA PANA LA SARBI – CNAIR a fost de acord cu un nou traseu al autostrazii din Timisoara, altul decat cel pe care ministrul Drula il anuntase cu entuziasm

Autostrada Timisoara-Moravita isi schimba traseul! Aflata in faza de proiectare si de realizarea a Studiului de Fezabilitate pentru constructia celor 60 de kilometri, Autostrada Timisoara-Motavita va avea un alt traseu decat cel pe care ministrul Transporturilor Catalin Drula l-a anuntat cu surle si trambite ca fiind cel final. Motivul care sta la baza modificarilor care urmeaza sa fie operate pana la finalul lunii aprilie este ca, in forma anuntata de Catalin Drula, traseul ar afecta zeci de familii din doua localitati tranzitate de autostrada care se opreste la granita cu Serbia.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Alexandru Preoteasa (foto), a anuntat miercuri, 14 aprilie 2021, ca in urma unei sedinte la care au luat parte reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si ai antreprenorilor de la Search Corporation & Egis Romania s-a convenit asupra unui nou traseu al autostrazii Timisoara-Moravita „care sa tina cont de realitatea din teren”. Un traseu care nu va mai afecta sute de gospodarii!

Potrivit precizarilor vicepresedintelui CJ Timis, pentru sustinerea noului traseu care sa intruneasca cerintele tuturor unitatilor administrativ-teritoriale vizate, s-a stabilit ca pana la finalul lunii aprilie sa fie transmise catre proiectant toate constrangeri identificate pe noul traseu propus.

„Am reusit sa schimbam traseul Autostrazii Timisoara-Moravita, cel care trecea peste casele locuitorilor din Mosnita si Bucovat! Traseul 5 anuntat de ministrul Transportului ca fiind unul final a fost contestat de Consiliul Judetean si de primariile localitatilor afectate, iar rezultatul este unul la nivelul asteptarilor.

CNAIR si societatea Search Corporation, in urma unei sedinte desfasurate la Consiliul Judetean Timis pe data de 08 aprilie, a trimis spre analiza un nou traseu care tine cont de realitatea din teren si nu mai afecteaza sute de gospodarii.

Pentru a sustine noul traseu care sa intruneasca cerintele tuturor UAT-urilor impactate, am convenit ca pana la sfarsitul lunii aprilie sa fie trimise catre proiectant toate posibilele constrangeri identificate pe noul traseu propus.

Multumesc tuturor celor care s-au alaturat demersului de rectificare a traseului initial, datorita efortului nostru comun, zeci de familii din Mosnita si Bucovat sunt salvate. In imagine puteti vedea noul traseu care intruneste in proportie de peste 90% doleantele comunelor impactate de proiectul autostrazii”, a anuntat Alexandru Preoteasa.

Timisoara-Moravita, autostrada pana la sarbi

Autostrada Timisoara Moravita se afla in prezent in faza de proiectare pentru realizarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic pentru cei 60 de kilometri prevazuti. Licitatia pentru proiectare a fost castigata de Search Corporation & Egis Romania, contractul semnat in 4 martie 2020 fiind in valoare totala de 8.727.474,68, fara TVA. Valoarea totala a proiectului este de 141 milioane lei, fara TVA.

Conform precizarilor Ministerului Transporturilor, data programata pentru finalizarea proiectarii Autostrazii Timisoara-Moravita este 22 mai 2022. In prezent, proiectul a obtinut toate cele trei certificate de urganism, fiind in curs de obtinere a avizelor. In acelasi timp, investigatiile geotehnice au fost finalizate, urmand sa fie elaborat si studiul geotehnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.