SION, PRIMA MASINA CARE SE INCARCA LA SOARE – Start up-ul german Sono Motors lanseaza masina viitorului: autovehiculul este acoperit cu panouri solare

Start up-ul german Sono Motors, fondat de Laurin Hahn, lanseaza primul autovehicul electric solar. Este vorba despre Sion, un autovehicul de tip hatchback care este acoperit cu panouri solare, care asigura o autonomie de 255 km. Prototipul, anuntat in urma cu cativa ani, care va fi lansat oficial in doar cateva luni, isi propune sa concureze cu modele sedan electrice, cu un pretul de lansare de 25.500 euro.

Conform descrierii Sono Motors, autovehiculul Sion se prezinta ca fiind o masina electrica spatioasa cu o autonomie de pana la 255 kilometri, care se incarca prin puterea soarelui. Acest lucru este posibil gratie celor peste 248 de celule solare integrate in corpul masinii solare. In ce priveste bateria Sion, aceasta este racita cu lichid Sion care are o capacitate de 35 Kwh.

Incarcarea pana la 80% a masinii dureaza 3 de minute la o statie de incaracre rapida, Sion putand fi reincarcat la orice statie de incarcare publica din Europa sau la orice priza obisnuite de alimentare de acasa.

Sion, power to go

Producatorii modelului Sion dau asigurari ca gratie tehnologiei de incarcare bidirectionala, autovehiculul poate fi folosit si ca stocare mobila de energiein orice loc: „In timp ce faceti camping, pe santier sau pur si simplu acasa. O priza obisnuita de uz casnic poate fi utilizata pentru a alimenta toate dispozitivele electronice obisnuite cu pana la 3,7 kW. Masina poate furniza si mai multa putere atunci cand foloseste o mufa de tip 2, alimentand dispozitive de inalta tensiune cu pana la 11 kW”, precizeaza Sion Motors.

Astfel cum a fost conceputa, masina solara Sion ofera un sistem inteligent de intretinere in trei pasi, lucru care permite mentinerea unor costuri de reparatie cat mai mici posibil.

Reparatie pe cont propriu: Piesele de schimb standard pot fi schimbate de unul singur fara a avea nevoie de cunostinte prealabile.

Manualul de atelier permite stabilirea unei retele extinse de mecanici independenti.

-Pentru orice reparatii care implica inalta tensiune sau parti ale caroseriei, se asigura cooperarea cu un prestator de servicii european cunoscut.

In ce priveste emisiile de CO2 ale Sion, producatorii asigura ca Sion va fi produs cu energie 100% regenerabila.

Articolul precedentSIMPLIFICAREA TRANSPORTULUI AERIAN DE MARFURI – A fost lansata platforma EPIC pentru asigurarea unui lant de aprovizionare digitalizat
Articolul următorFORD RENUNTA LA MODELUL MONDEO – Gigantul auto accelereaza tranzitia catre productia de masini electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.