NOI PROVOCARI PENTRU INDUSTRIA AVIATICA – Companiile aeriene americane cer administratiei Biden stimulente financiare pentru carburanti ecologici

LOS ANGELES, CALIFORNIA - OCTOBER 01: A United Airlines plane takes off above American Airlines planes on the tarmac at Los Angeles International Airport (LAX) on October 1, 2020 in Los Angeles, California. United Airlines and American Airlines are set to start furloughing 32,000 employees today after negotiations for a new coronavirus aid package failed in Washington. (Photo by Mario Tama/Getty Images)

Directorii generali ai companiilor American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines si reprezentantii altor operatori aerieni au avut, la sfarsitul saptamanii trecute, o intalnire online cu oficiali ai Casei Albe, pentru a discuta despre poluarea din aviatie si pentru a cere sprijin pentru carburanti pentru avioane mai ecologici.

Directorul general al United, Scott Kirby, a aratat ca operatorul arian este hotarat sa faca fata crizei climatice si a solicitat sprijinul Casei Albe in vederea includerii de „stimulente pentru combustibil pentru avioane sustenabil si captarea dioxidului de carbon in viitorul program de stimulare economica”, a anuntat compania aeriana intr-un comunicat.

Gina McCarthy, consilierul national pentru clima de la Casa Alba, consilierul economic Brian Deese si secretarul pentru transporturi, Pete Buttigieg, au participat la intalnirea care a inclus discutii despre utilizarea biocombustibililor pentru alimentarea calatoriilor aeriene si reducerea emisiilor de carbon.

Presedintele Biden si noul sau guvern par sa ia in serios schimbarile climatice. SUA s-au alaturat Acordului de la Paris pentru a monitoriza si preveni incalzirea globala la sfarsitul lunii ianuarie dupa ce presedintele Trump a plecat in 2020, scrie simpleflying.com. Dar Biden face lucrurile cu un pas mai departe si se uita la companiile aeriene americane pentru a contribui la reducerea emisiilor de carbon.

Directorii executivi ai celor patru mari companii aeriene din SUA, American, Delta, United si Southwest au discutat cu oficialii americani probleme de mediu, emisiile de gaze cu efect de sera si eficienta consumului de combustibil.

Potrivit rapoartelor, intalnirea nu vizeaza doar industria aviatiei, ci face parte dintr-un plan mai larg de reducere a emisiilor de carbon din SUA. Se crede ca noua administratie va oferi stimulente financiare pentru ca companiile aeriene sa treaca la optiuni de combustibil durabil, precum si sa ajute la modernizarea flotelor catre avioane mai noi si mai ecologice.

Administratia Biden spera sa decarbonizeze sectorul energetic al SUA pana in 2035 si astfel se va intalni cu alte agentii si sectoare federale pentru a gasi modalitati de a atinge acest obiectiv.

Articolul precedentANUNT CNAIR – Proiect in valoare de 201 milioane de lei pentru sporirea nivelului de siguranta rutiera pe infrastructura rutiera A2 si A4
Articolul următorMARILE SANTIERE ALE CAPITALEI, ABANDONATE DE PMB – Nicusor Dan spune ca in bugetul Primariei nu sunt bani pentru Prelungirea Ghencea, Park&Ride Granitul si Pasajul Doamna Ghica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.