INCA UN PAS – Ministerul Transporturilor, mutare pentru drumul expres Craiova-Pitesti

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a trimis spre aprobare la Comisia Europeana un proiect de peste 4 miliarde de lei pentru drumul expres Craiova Pitesti.

Contractul vizeaza finantarea constructiei unui drum expres in lungime de 121,185 km. Soseaua va dispune de doua benzi pe sens, 10 noduri rutiere, 75 poduri si pasaje si 26 intersectii denivelate fara acces, precum si 3 baze intretinere si deszapezire, 4 spatii de servicii si 4 parcari de scurta durata.

Cititi mai jos comunicatul integral si declaratia ministrului Transporturilor, Catalin Drula:

„Ministerul Transporturilor si Infrastructurii in calitate de Organism Intermediar pentru Transport pentru POIM 2014-2020, a finalizat la data de 30 decembrie 2020 procesul de evaluare, contractare si de transmitere la Comisia Europeana a proiectului major ‘Drum expres Craiova Pitesti’.

Obiectivul general al contractului de finantare ‘Drum expres Craiova-Pitesti’ il reprezinta crearea unei cai de comunicatie moderne intre orasele Craiova si Pitesti, cu implicatii in dezvoltarea regionala a zonei. Prin implementarea acestui proiect se va realiza legatura intre cele doua ramuri ale coridorului TEN-T Core Rin-Dunare din Romania, asigurandu-se astfel cresterea sigurantei utilizatorilor si imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei prin dezvoltarea infrastructurii de transport care faciliteaza integrarea economica in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pietei interne cu scopul de a crea conditiile pentru cresterea volumului investitiilor, promovarea transportului durabil si a coeziunii in reteaua de drumuri europene.

Pe langa importanta nationala, proiectul ‘Drum expres Craiova-Pitesti’ va deservi in conditii bune traficul de tranzit international, de marfuri si persoane de pe teritoriul Romaniei, asigurand mobilitatea si conectivitatea regiunii sud-vestice a tarii cu reteaua nationala TEN-T Core.

Obiectivul specific al contractului de finantare este reprezentat de constructia unui drum expres in lungime de 121,185 km de 2 x 2 benzi, 10 noduri rutiere, 75 poduri si pasaje si 26 intersectii denivelate fara acces, precum si 3 baze intretinere si deszapezire, 4 spatii de servicii si 4 parcari de scurta durata.

Valoarea totala a proiectului este de 4.933.925.482,39 lei, din care valoarea totala eligibila, finantata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, este 4,162,020,930.76 lei (85% din valoarea totala eligibila aprobata – 3,537,717,791.19 lei este asigurata din Fondul de Coeziune, iar 15% in valoare de 624,303,139.57 lei va fi finantata din bugetul beneficiarului).Perioada de implementare a Proiectului este de 61 luni, respectiv intre 01.12.2018 si 31.12.2023.

‘Chiar daca este final de an pregatirea documentelor pentru obtinerea finantarii europene ramane una dintre prioritatile noastre principale. Nu ne mai permitem sa pierdem nicio zi care sa intarzie realizarea unor proiecte precum „Drumul expres Craiova-Pitesti”. Au fost prea multe sanse ratate in ultimii ani cand, din cauza lipsei de viziune a unor ministri si indolentei si incompetentei unor functionari, proiectele de infrastructura au ramas de multe ori simple desene frumos colorate plimbate prin studiourile de televiziune. Daca vrem rezultate concrete trebuie sa existe implicare maxima de la nivelul conducerii pana la ultimul functionar care participa la realizarea proiectelor de infrastructura. Asta am cerut si ma asigur in fiecare zi ca mesajul meu a fost inteles’, a declarat ministrul Catalin Drula”.

Articolul precedentAUTOSTRADA VALEA OLTULUI, LA UN PAS DE EXECUTIE – Iata lista celor 15 companii acceptate pentru construirea Autostrazii Sibiu-Pitesti, Lotul 3
Articolul următorPESTE 1,7 MILIOANE LEI PENTRU UN AUTOBUZ – Un oras cu 7.000 de locuitori deschide larg punga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.