4 BENZI PE SOSEAUA OLTENITEI – A fost emisa autorizatia de construire pentru executia lucrarilor de modernizare a DN4 – Soseaua Oltenitei, pe sectorul de drum aferent orasului Popesti-Leordeni, Ilfov. Proiectul de largire la 4 benzi va fi finalizat in 12 luni

Se largeste Soseaua Oltenitei, pana in intrare in Bucuresti. A fost emisa autorizatia de constuire pentru executia lucrarilor de modernizare a DN4 – Soseaua Oltenitei, pe sectorul de drum cuprins intre Danubiana si intrarea in Bucuresti, aferent orasului Popesti-Leordeni, judetul Ilfov. Durata de executie a lucrarilor este de 12 luni, proiectul fiind finantat prin intermediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si a CNAIR din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport #PT 2021-2027.

Potrivit anuntului facut de secretarul de stat in Miniserul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, valoarea totala a contractului pentru largirea la 4 benzi, pe un traseu de 4,15 km, este de 56,7 milioane lei, fara TVA.

Proiectul este dezvoltat in paterneriat cu Consiliul Judetean Ilfov si cu Primaria orasului Popesti-Leordeni.

Iata anuntul:

„Autorizatie de Construire pentru modernizrea unui drum national

A fost emisa Autorizatia de Construire pentru executia lucrarilor de modernizare a DN4 (Soseaua Oltenitei) la 4 benzi, sectorul de drum cuprins intre #Danubiana si intrarea in #Bucuresti (km 7+564 – km 11+715), aferent orasului Popesti-Leordeni din judetul Ilfov.

Lucrarile prevazute sunt:

– 4,15 km lungime traseu

– largirea la 2 benzi pe sens

– intersectie semaforizata DN4 x Strada Drumul Fermei

– intersectie semaforizata DN4 x Strada Maica Tereza

– sens giratoriu dublu in zona Pietei Sfânta Maria nr. 1

– amenajarea trotuarelor si a spatiilor verzi

– modernizarea sistemului de iluminat public

– canalizare pluviala

– retele de utilitati subterane

– iluminat public

Durata lucrarilor este de 12 luni, iar valoarea contractului este de 56,7 milioane lei, fara TVA, sursa de finantare fiind asigurata prin intermediul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si a CNAIR din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Programului Transport #PT 2021-2027.

Obiectivul de investitii se incadreaza in politica liberala de crestere a capacitatii administrative a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR prin descentralizarea proiectelor mici si mijlocii catre primarii si consilii judetene, pe care o aplicam inca din 2020, prevazute in Planul Investitional, fiind semnat un Acord de Parteneriat intre #CNAIR si Primaria orasului Popesti-Leordeni pentru acest proiect.

Este un proiect dezvoltat in colaborare cu Consiliul Judetean Ilfov, prin domnul presedinte Hubert Thuma si cu Primaria orasului Popesti-Leordeni, prin domnul primar Petre Iacob si domnul viceprimar George Adrian Stefanescu.

De asemenea, proiectul se regaseste in Programul Investitional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, elaborat si aprobat de guvernul liberal in perioada 2020-2021″.

Articolul precedentSE REABILITEAZA UN DRUM NATIONAL – Investitia pentru DN 5B Giurgiu–Ghimpati este de peste 500 milioane lei
Articolul următorLICITATIE PE A8 – AL CINCILEA LOT DIN CELE 6 INTRA IN LICITATIE. Sectiunea montana II: Miercurea Nirajului – Leghin a Autostrazii Unirii A8, respectiv lotul 2A Ditrau – Grinties, in lungime de 37,9 kilometri are termen de finalizare 54 de luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.