TRANSPORT ECOLOGIC – Reteaua de troleibuze din municipiul Galati va fi extinsa in urma unui contract de peste 26,8 milioane de lei

Reteaua de troleibuze va fi extinsa in curand in Galati pe Strada Garii (intre Strada Domneasca si Strada Nicolae Balcescu) si pe strada Nicolae Balcescu (intre Strada Garii si Strada Brigadierilor), anunta Primaria municipiului Galati.

In urma licitatiei publice, a fost atribuit contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor in cadrul proiectului „Extindere retea de troleibuze pe Strada Garii (intre Strada Domneasca si Strada Nicolae Balcescu) si Strada Nicolae Balcescu (intre Strada Garii si Strada Brigadierilor)”.

Sunt prevazute in principal lucrari pentru infiintare retea de contact troleibuze, lucrari de amenajare a terenului, lucrari pentru coborarea cablurilor in subteran, lucrari pentru modernizarea sistemului de iluminat public, modernizare retele edilitare subterane pentru apa si canalizare, lucrari de relocare si/sau protectie aferente instalatiilor de semaforizare, realizarea de semnalizari prin marcaje rutiere si indicatoare rutiere, amenajari peisagistice etc.

Valoarea contractului este de 26.840.000 de lei fara TVA, iar durata acestuia este de 15 luni, fiind prevazute trei luni pentru proiectare si 12 luni pentru executia lucrarilor. Contractul a fost atribuit Asocierii Tancrad SRL – Lemacons SRL – Oldroad Construct SRL – Add Global Design SRL – Urban Profile Grele SRL.

Asa cum am promis, facem totul pentru un transport public modern si cresterea mobilitatii. Investitiile in infrastructura sunt la fel de importante ca si achizitiile de autobuze si tramvaie noi. Vom extinde reteaua pentru troleibuze pe strada Garii (intre Strada Domneasca si Strada Nicolae Balcescu) si pe strada Nicolae Balcescu (intre Strada Garii si Strada Brigadierilor). Valoarea contractului pentru proiectarea si executia lucrarilor este de 26,8 milioane de lei fara TVA, iar durata este de 15 luni”, a declarat Ionut Pucheanu, primarul municipiului Galati.

Mai mult, in curand vor ajunge la Galati inca 62 de mijloace de transport noi si moderne: 42 de autobuze electrice, 10 tramvaie si 10 microbuze electrice.

Un oras modern are un transport modern si trebuie sa continuam pe aceasta linie”, adauga primarul.

Primaria Municipiului Galati deruleaza un amplu proiect pentru modernizarea transportului public in comun si cresterea mobilitatii. Astfel, in ultimii ani, au ajuns la Galati 105 mijloace de transport noi, moderne si prietenoase cu mediul. Este vorba despre 20 de autobuze hibrid, 17 troleibuze, 8 tramvaie, 40 de autobuze Euro 6 si 20 de minibuze, toate noi si moderne.

 

Articolul precedentCENTURA BEIUS – Stadiul lucrarilor ajunge la 70%
Articolul următorSE INCHIDE VALEA OLTULUI – Intre 8 iulie si 9 august, se inchide circulatia pe perioada zilei, iar pe perioada noptii se va redeschide

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.