RECORD LA RYANAIR – Compania aeriana low-cost a transportat 19,3 milioane de pasageri in luna iunie

Ryanair, cea mai mare companie aeriana din Europa in functie de numarul de pasageri, a transportat un numar record de pasageri in luna iunie, 19,3 milioane, un avans de 11% fata de perioada similara din 2023.

In mai, operatorul aerian a transportat 18,9 milioane de pasageri, egaland precedentul record lunar.

Compania se asteapta ca in anul financiar care se va incheia la 31 martie 2025 sa inregistreze un numar record de pasageri: 198-200 milioane, o crestere de 8% – 9% fata de anul precedent.

In mai, compania a exprimat „un optimism prudent” privind o crestere redusa spre modesta a preturilor la biletele de avion in aceasta vara, fata de anul precedent, pe fondul reducerii increderii consumatorilor dupa ce initial previzionase o crestere de 5% – 10%.

In iunie, gradul de incarcare a zborurilor a fost de 95%, nemodificat fata de anul trecut. De asemenea, luna trecuta, Ryanair a operat peste 106.000 zboruri. Aproape 400 de curse aeriene au fost anulate in iunie, in urma intarzierilor la controlul traficului aerian (ATC).

De altfel, compania de transport aerian low-cost Ryanair a raportat cel mai bun profit anual al sau, deoarece cresterea numarului pasagerilor si a veniturilor a compensat costurile operationale semnificativ mai mari, dar operatorul a semnalat un mediu de preturi mai slab in trimestrul curent.

Profitul dupa impozitare in anul incheiat in martie 2024 a crescut cu 34%, pana la 1,92 miliarde de euro (2,09 miliarde de dolari), in timp ce veniturile au crescut cu 25% fata de anul trecut, pana la 13,44 miliarde de euro.

Compania aeriana a deservit 184 de milioane de pasageri, cu 23% mai multi decat inainte de pandemia de Covid.

Articolul precedentSTANDARDE DE SIGURANTA IN TRANSPORTUL PUBLIC – Bosch echipeaza toate tramvaiele din Iasi cu sisteme anticoliziune
Articolul următorLICITATIE PENTRU MERS CADENTAT – ARF a lansat licitatia de 16 milioane lei pentru achizitia serviciului de mers cadentat in jurul si intre marile orase din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.