AUTOSTRADA CAPITALEI – Luna aceasta se deschide circulatia pe ultimii kilometri ai lotului 1 Glina – Vidra

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, si directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, au verificat miercuri lucrarile pe santierele celor trei loturi aflate in executie pe Centura Capitalei A0. Acestia spun ca ultimii kilometri ai lotului 1 Glina – Vidra (16,93 kilometri) din Autostrada Bucurestiului (A0) vor fi dati in trafic pana la finalul lunii iulie. Asta inseamna ca la finalul lunii iulie se va putea circula pe A0 Sud, pe 33,23 km intre Glina si Bragadiru.

Pe santierul lotului 1 al A0 Sud, antreprenorul turc a ajuns la un stadiu fizic de 98,4%, iar luna aceasta se vor da in circulatie si ultimii 10 km ai acestui lot. Practic, pana la finalul lunii iulie se va putea circula pe A0 Sud, pe 33,23 km intre Glina si Bragadiru”, spune Cristian Pistol.

Pe lotul 3 al A0 Nord, antreprenorul chinez a ajuns un stadiu fizic de 10 % pe intregul santier, iar la nodul rutier cu DN 2 stadiul fizic este de 18%.

In momentul de fata, constructorul are mobilizati in teren 80 de muncitori si 33 de utilaje.

Daca se va mentine ritmul de lucru inregistrat in ultimul timp, vom putea da in circulatie inclusiv cei 9 km din cei 19 km ai Lotului 2 (Corbeanca – Afumati) finalizati anul trecut, dar pe care s-a putut deschide circulatia doar partial in lipsa unui nod rutier de descarcare”, adauga seful CNAIR.

Astfel, dupa asigurarea descarcarii in DN2, pe semi inelul nordic al A0 se va putea circula pe o lungime de 21 de km, intre intersectiile cu DN 1, A3 si DN 2.

Despre stadiul santierelor de pe Centura Capitalei a vorbit si ministrul Sorin Grindeanu.

Pe ultimii km ai Lotului 1 (Glina-Vidra) al A0 Sud vom deschide circulatia luna aceasta! In aceste conditii, se va putea circula la profil de autostrada de la intersectia cu DN6 pana la A2 si mai departe spre Constanta, pe o lungime totala de peste 236 de km (lungimea Loturilor 1 si 2 ale A0 Sud: 33,23 km la care se adauga lungimea A2: 202,8 km)”, precizeaza Grindeanu.

Pe Lotul 3 (Afumati – Pantelimon) al A0 Nord avansul este destul de bun pe primii kilometri.

Constructorul chinez a ajuns la un stadiu fizic de 10% pe intregul santier, iar la nodul rutier cu DN2 este la un stadiu fizic de peste 18%.

Termenul contractual pentru finalizarea intregului lot (8,6 km) este anul 2025.

Am stabilit sa insiste anul acesta pe sectorul de 2,3 km care va asigura descarcarea traficului rutier in DN2. Daca se mentine ritmul, la sfarsitul acestui an (2024), vom putea da in circulatie inca 11 km! Astfel, se va circula la profil de autostrada intre intersectiile cu DN1, A3 si DN2, pe o lungime totala de 21 de km”, mai spune ministrul.

Potrivit lui Grindeanu, constructorul grec de pe Lotul 3 (Bragadiru-Joita) A0 Sud a decalat termenul din august in septembrie 2024.

Santierul lotului 3 de pe A0 Sud se afla la un stadiu fizic de 65,3%.

Insa, pentru a recupera intarzierile si pentru a respecta noul termen, constructorul trebuie sa inceapa urgent sa lucreze in santier in mai multe schimburi”, spune Grindeanu.

Articolul precedentTAROM CUMPARA AVIOANE – Tarom cumpara doua avioane Boeing 737 MAX 8 de la chinezi. Avioanele vor fi livrate intre decembrie 2025 – ianuarie 2026
Articolul următorCENTURA BEIUS – Stadiul lucrarilor ajunge la 70%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.