PRIMUL ASFALT PE DRUMUL DE 20 KM – Drumul Judetean 607B, tronsonul Magheru- Bunoaica, a intrat in reabilitare

Primii kilometri ai drumului judetean Magheru-Bunoaica au fost asfaltati. Lucrarile de modernizare a DJ 607B, tronsonul Magheru- Bunoaica, in lungime de 19,377 km, au avansat. Drumul este cu atat mai important cu cat face accesul catre zona de nord a judetului Mehedinti.

S-a turnat deja primul strat de asfalt pe o lungime de 5 km, cea mai mare portiune asfaltata fiind pe sectorul care incepe de la iesirea din satul Magheru.

Anterior asfaltarii, s-au montat 9 podete transversale si s-a realizat fundatie de parapet pe o distanta de 500 m, in localitatea Jidostita.

Totodata, pe cei 5 km asfalt au fost realizate casete de largire a drumului, precizeaza CJ Mehedinti.

Lucrarile se executa in cadrul unui proiect implementat de Consiliului Judetean Mehedinti, cu fonduri guvernamentale accesate in cadrul PNI “Anghel Saligny”.

Pe langa platforma de rulare se vor realiza 2 poduri noi in localitatile Breznita de Ocol si Jidostita, se vor face 58 podete transversale, 53 legaturi cu drumurile laterale, peste 300 accese la proprietati, pietonale si auto, se vor realiza trotuare in interiorul localitatilor, se vor face canale de scurgere a apelor, se va monta parapet metalic acolo unde este nevoie si se vor face lucrari privind siguranta circulatiei ce constau in marcaj transversal si indicatoare rutiere.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a semnat pe 7 martie 2024 ordinul de incepere a lucrarilor de executie pentru modernizarea DJ 607B, tronsonul Magheru- Bunoaica, in lungime de 19,377 km.

Dupa organizarea de santier vor incepe lucrarile care vor dura 20 de luni, conform contractului, dar am speranta ca se vor finaliza intr-un timp mai scurt. Ma bucur ca intram in linie dreapta si cu acest drum care face accesul catre zona de nord a judetului Mehedinti si se continua cu un drum deja modernizat de Consiliul Judetean Mehedinti, in cursul anilor trecuti!”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, in luna martie.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a semnat in iunie 2023 contractul de proiectare si executie a lucrarilor ce vor fi realizate in cadrul proiectului ”Reabilitare/Modernizare DJ 607B, tronsonul Magheru – Bunoaica”, implementat de Consiliul Judetean Mehedinti, cu fonduri guvernamentale, in cadrul Programului National de Investitii ”Anghel Saligny”.

Valoarea contractului de proiectare si executie este de 44.340.857,5 lei, fara TVA.

Licitatia a fost castigata de o asociere de firme din judetul Mehedinti.

Articolul precedentBILANT AUTO – Romanii cumpara din ce in ce mai multe masini. Au crescut inmatricularile in prima parte a anului
Articolul următorO NOUA VARIANTA OCOLITOARE E GATA – Centura Nojorid se deschide pe 25 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.