O NOUA VARIANTA OCOLITOARE E GATA – Centura Nojorid se deschide pe 25 iulie

In a doua jumatate a lunii iulie, vineri, 25 iulie, circulatia ar urma sa fie deschisa pe centura Nojorid. Din aceasta saptamana se asterne ultimul strat de asfalt pe varianta ocolitoare a localitatii Nojorid.

Este ultima etapa inainte de deschiderea circulatiei pe acest nou tronson de drum judetean din zona metropolitana a orasului Oradea, in lungime de 8,4 km.

De la sfarsitul saptamanii urmatoare se vor realiza si marcajele, spune Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Noul drum va prelua o parte din traficul rutier ce tranziteaza Nojoridul.

Ne pregatim ca dupa deschiderea circulatiei sa incepem si lucrarile de largire la 4 benzi a drumului national DN 79, de la drumul de Livada si pana la aeroport. De asemenea, este necesar ca pana in toamna sa se realizeze lucrarile de imbunatatiri funciare. ANIF s-a angajat sa realizeze lucrarile de decolmatare a santurilor si canalelor din zona aeroport – cartier Grigorescu – Nojorid, in asa fel incat apele pluviale sa poata fi preluate din zona limitrofa noului drum. Deoarece aceste canale nu functioneaza, apele care balteau in zona Grigorescu au intarziat lucrarile la centura”, precizeaza Bolojan.

Centura Nojorid face parte din reteaua de centuri din zona metropolitana, fiind finantata din fonduri europene si din bugetul Consiliului Judetean Bihor.

Drumul de legatura intre Oradea si Nojorid are o lungime totala de 8,4 km, fiind prevazut cu pista de biciclete cu o latime de 2,5 metri. Centura propriu-zisa, de la Oradea la Apateu, are o lungime de 5 km.

Traseul cuprinde doua bretele de legatura cu DN 79, una la intersectia cu drumul comunal care duce spre Livada, in lungime de peste 1,6 km, si alta spre centrul comunei Nojorid. In continuare, drumul se va intersecta cu Inelul Rutier Metropolitan, un proiect al Consiliului Judetean Bihor care va conecta DN79, DN76 si DN1.

Centura Nojorid face parte din lotul II a proiectului „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea”. Din acelasi lot face parte si Centura Santandrei. Cele doua investitii au o valoare totala de 84.394.118,95 lei, fara TVA.

Lotul I a proiectului presupune realizarea Centurii Osorhei si reabilitarea drumului de 12 km dintre Osorhei si Copacel, DJ 767E, valoarea lucrarilor fiind de 108.275.129,09 lei, fara TVA. Firma PORR Construct executa lucrarile pe etapele I si II, termenul de finalizare fiind stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor (februarie 2023).

Al treilea lot al proiectului prevede realizarea Centurii Biharia si a legaturii cu localitatea Paleu (5,6 km + 3,1 km).

Finantarea pentru proiectul „Cresterea accesibilitatii pe drumurile judetene in Zona Metropolitana Oradea” este asigrata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2021 – 2027.

Articolul precedentPRIMUL ASFALT PE DRUMUL DE 20 KM – Drumul Judetean 607B, tronsonul Magheru- Bunoaica, a intrat in reabilitare
Articolul următorSTANDARDE DE SIGURANTA IN TRANSPORTUL PUBLIC – Bosch echipeaza toate tramvaiele din Iasi cu sisteme anticoliziune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.