11 OFERTE PENTRU UN PROIECT DE INFRASTRUCTURA – Interes major pentru modernizarea tronsoanelor din Drumul Judetean 104D Fagaras – Soars – Barcut – limita judet Sibiu

Consiliul Judetean Brasov anunta un interes major din partea firmelor de constructii pentru modernizarea tronsoanelor din drumul judetean DJ 104D Fagaras – Soars – Barcut – limita jud. Sibiu, pe care CJ Brasov le-a cuprins in Programul National de Investitii „Anghel Saligny”.

La termenul de depunere a ofertelor in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, autoritatea contractanta a consemnat 11 operatori economici – atat ofertanti unici, cat si asocieri de firme, care au depus documentatiile pentru unul sau pentru ambele loturi scoase la licitatie.

Astfel, pentru obiectivul „Proiect Tehnic + Executie Modernizare drum interjudetean DJ 105A si DJ 104D, format din DJ 105A km 53+000–81+600 si DJ 104D km 1+960–27+400 – Lot II DJ 104D km 1+960–12+045”, cu o valoare estimata de 65.151.346,86 lei (fara TVA), noua firme si asocieri au intrat in competitie. Este vorba despre PORR Construct, Antrepriza de Reparatii si Lucrari A R L Cluj, asocierea Maristar Com (Lider) – Rostdorstroy – E-One Holding SRL – Ria Design Consulting SRL, asocierea Geiger Transilvania SRL – Geiger Brasov, asocierea Terra Building SRL (Lider) – Artera Blue, asocierea Diferit AG (Lider) – Construct CDP – Diferit SRL – Viarom Construct, asocierea Proger Global Network SRL – Consorzio Future Buil, asocierea Miracons – H.V.I.D. Consulting Group – Euro Strada si asocierea Fiximo – Concordia Con. Strade SRL – Antrepriza de Constructii Drumuri si Autostrazi – SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania – TQM Management.

In cazul obiectivului „Proiect Tehnic + Executie Modernizare drum interjudetean DJ 105A si DJ 104D, format din DJ 105A km 53+000–81+600 si DJ 104D km 1+960–27+400 – Lot III DJ 104D km 12+045–27+400”, cu o valoare estimata de 119.046.813,25 lei (fara TVA), au fost inregistrate opt documentatii apartinand urmatorilor operatori economici: Antrepriza de Reparatii si Lucrari A R L Cluj, PORR Construct, asocierea Maristar Com (Lider) – Rostdorstroy – E-One Holding SRL – Ria Design Consulting SRL, asocierea Geiger Transilvania SRL – Geiger Brasov, asocierea Terra Building SRL – Artera Blue, asocierea Diferit AG (Lider) – Construct CDP – Diferit SRL –  Viarom Construct, asocierea Miracons – Euro Strada – H.V.I.D. Consulting Group – Firogal 1 SRL si asocierea Gott Strasse – Perfect Consult Europe.

Cele doua tronsoane din DJ 104D masoara in total 25,44 km si necesita reparatii capitale si modernizari ale structurii rutiere, astfel incat circulatia intre localitatile Fagaras – Soars, respectiv Soars – Barcut pana la granita administrativa cu judetul Sibiu sa se poata realiza in conditii optime.

Pentru implementarea acestui proiect de anvergura, Consiliul Judetean Brasov a accesat 140 de milioane de lei in cadrul Programului National de Investitii „Anghel Saligny” gestionat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, respectiv 70 de milioane de lei pentru fiecare lot. Contractele de finantare au fost semnate de presedintele Consiliului Judetean Brasov, Constantin Todorica Serban, si de ministrul Dezvoltarii, Adrian-Ioan Vestea, in 23 octombrie 2023.

Fondurile guvernamentale vor fi completate cu alocari multianuale din bugetul local al judetului Brasov, in cuantum de 21.365.028,62 lei pentru Lotul II, respectiv 98.007.169,21 lei pentru Lotul III.

„Ma bucura interesul foarte mare al antreprenorilor fata de acest obiectiv investitional de mare importanta pentru locuitorii din Tara Fagarasului si nu numai, pe care ne propunem sa-l realizam in mandatul 2024-2028. In prezent, achizitia este in etapa de calificare si evaluare tehnica a documentatiilor depuse, dupa care se va trece la evaluarea financiara. Imi doresc sa putem incheia cu succes aceasta procedura, astfel incat sa avem constructori desemnati pentru ambele loturi si sa trecem la faza de proiectare si ulterior la executia lucrarilor. Am convingerea ca modernizarea acestui drum va fi un alt un mare proiect pe care il vom implementa cu succes, dupa modelele de bune practici reprezentate de «drumul de sub munte» si de drumul interjudetean Covasna – Brasov, a sustinut presedintele CJ Brasov, Constantin Todorica Serban.

Articolul precedentPOD NOU IN JUDETUL GALATI – Un pod nou va fi construit la Negrilesti. Investitia face parte din modernizarea DJ 240, de peste 100 de milioane de lei
Articolul următorTRANSPORTUL DE MARFA SE SCUMPESTE – Preturile transportului de marfa cresc din nou, afectand comertul si eforturile de a reduce inflatia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.