AUTOSTRADA BRASOV-BACAU – CNAIR a semnat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada de 164 de km

Constructia Autostrazii Brasov-Bacau (A 13) face un pas important. CNAIR a semnat vineri, 21 iunie 2024, contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar constructiei celor 164 de km ai acestei autostrazi care asigura legatura dintre Moldova si Transilvania, a anuntat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Proiectantul roman trebuie sa finalizeze Studiul de Fezabilitate in termen de 24 de luni. Pentru acest contract are la dispozitie 81,20 milioane de lei (fara TVA), suma asigurata prin Programul Transport (PT).

Am semnat astazi contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate necesar constructiei autostrazii Brasov-Bacau! CONSITRANS SRL are la dispozitie 81,20 milioane de lei (fara TVA) si 24 de luni pentru finalizarea acestui Studiu de Fezabilitate. Finantat prin Programul Transport (PT), Studiul de Fezabilitate va reprezenta baza constructiei autostrazii Brasov-Bacau (A13), cu o lungime estimata de 164 km”, a precizat si Cristian Pistol, director general al CNAIR.

Cei trei operatori economici care au depus oferte pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar constructiei A13 au fost:

– CONSITRANS SRL

– MEGA MÜHENDISLIK MÜSAVIRLIK A.S.

– Asocierea EXPLAN SRL (lider) – DP CONSULT SA – TEKFEN MÜHENDISLIK A.S. (TEKFEN ENGINEERING Co. Inc.)

Publicatia ”Lumea Infrastructurii” scria pe 30 aprilie 2024 ca proiectantul Consitrans a castigat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrazii A 13 Brasov-Bacau. Aceasta este a treia licitatie pentru finalizarea proiectarii preliminare a fost lansata in urma cu un an. Desemnarea s-a facut dupa jumatate de an de amanari.

Directorul general CNAIR, Cristian Pistol, anunta ca acest contract are o valoare de 81,2 milioane de lei (fara TVA).

Autostrada Brasov – Bacau va avea o lungime estimata de 164 km si va asigura o noua legatura intre Moldova si Transilvania.

In luna aprilie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu declara ca intarzierea se explica si prin clarificarile pe care le-a cerut CNAIR de la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, contractul incluzand si studii geotehnice pe care pana acum, CNAIR le solicita in etapa de proiectare. Ministrul Grindeanu a estimat desemnarea castigatorului ”in cateva saptamani”.

Cele trei oferte au fost depuse de proiectantii Consitrans, Mega Muhendislik si Explan.

Autostrada Brasov – Bacau va avea o lungime de aproximativ 164 km, iar castigatorul va avea la dispozitie 24 de luni pentru finalizarea acestui studiu de fezabilitate.

Articolul precedentCOD DE CANICULA PE CALEA FERATA – CFR SA reduce viteza de circulatie a trenurilor
Articolul următorPORTI DESCHISE IN TUNEL – Austriecii de la PORR organizeaza Ziua PORRtilor deschise la tunel. Compania a forat deja jumatate din primul tunel rutier la nivel de autostrada aferent sectiunii 4 Tigveni-Curtea de Arges a Autostrazii Sibiu-Pitesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.