CENTURA ARAD EST – Stadiul lucrarilor a ajuns la 55%. Austriecii de la PORR trebuie sa termine drumul pana in ianuarie 2025

La mijlocul lunii iunie, stadiul lucrarilor la Varianta de Ocolire Arad Est este de aproape 55%, anunta Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara.

Lucrarile la acest drum au inceput in toamna anului trecut, antreprenorul fiind PORR Construct.

Termenul de finalizare al contractului este ianuarie 2025.

La pasajul peste calea ferata, stadiul este de 80%, iar la podul peste Mures – 63%.

S-au realizat, in continuare, umpluturi la terasamente, inclusiv in zona unor viitoare intersectii, s-a asternut material pentru realizarea in situ a stratului de fundatie superior din balast stabilizat cu lianti hidraulici, profilari pentru taluz, relocare utilitati etc., iar la podul peste Mures si la pasajul peste calea ferata au continuat lucrarile de cofrare – armare – betonare, montare predale, trotuare s.a.”, precizeaza DRDP Timisoara.

Pe santier sunt 100 de utilaje si echipamente si circa 130 de persoane (muncitori si TESA).

Scopul investitiei este fluidizarea traficului in municipiu si, mai ales, devierea traficului greu, de tranzit, pe aceasta ruta ocolitoare, diminuand poluarea cauzata de acesta la nivelul orasului.

Firma PORR a castigat licitatia pentru proiectarea si realizarea centurii de sud-est a municipiului Arad. Centura de est va fi ultimul segment al inelului de centura al municipiului Arad. Astfel, Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet.

Este o lucrare in valoare de 308 milioane lei, iar termenul de finalizare este de 19 luni.

Centura de est a municipiului Arad este cel mai important proiect de infrastructura rutiera al Consiliului Judetean Arad. Sedintele pentru proiectarea tehnica a investitiei au inceput in octombrie 2022.

Proiectul centurii de est include o sosea de 11 kilometri (dotata cu pista de biciclete), un pasaj de trecere peste calea ferata la Vladimirescu si un pod peste Mures (la Fantanele). Odata cu finalizarea ei, va fi asigurata legatura intre doua drumuri nationale, DN 69 Arad-Timisoara si DN 7 Arad-Deva, dar si racordarea la autostrada Nadlac-Arad-Timisoara.

Aradul va deveni primul municipiu resedinta de judet care va avea un inel de centura complet. Este o lucrare in valoare de 308 milioane lei, iar termenul de finalizare este de 19 luni.

Presedintele Consiliului Judetean Arad a semnat la finalul anului 2022 contractul pentru proiectarea tehnica si executia centurii de sud-est, in prezenta premierului Nicolae Ciuca si a ministrului de Interne Lucian Bode, aflati intr-o vizita la Arad.

 

Articolul precedentO NOUA CONDUCERE LA TAROM – Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, revine in board-ul Tarom
Articolul următorAEROPORTUL DIN ORADEA SE DEZVOLTA CU FONDURI EUROPENE – Aproximativ 50 milioane lei au fost investiti in cresterea gradului de securitate la Aeroportul Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.