PASAJE DIN BANI EUROPENI – Reteaua de pasaje pietonale din Bihor a fost avizata. Toate pasajele vor fi gata pana in vara anului viitor

Reteaua de pasaje pietonale ce va subtraversa centura Oradea a ajuns in faza de organizare a licitatiei pentru selectarea firmelor constructoare.

Cele 4 pasaje vor asigura traversarea de catre pietoni si biciclisti a centurii Oradea in conditii sigure.

Dupa ce Consiliul tehnico-economic al Ministerului Transporturilor a avizat documentatia tehnica a proiectelor, pana la sfarsitul acestei luni se va emite ordinul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici si va demara procedura de licitatie pentru selectarea constructorilor ce vor realiza aceste pasaje. In prezent, expertii desemnati realizeaza auditul de siguranta rutiera al proiectelor tehnice.

Pana in luna septembrie vom avea castigatorii desemnati si vom putea incepe lucrarile. Pana in vara anului viitor toate pasajele pietonale vor fi gata”, spune Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Proiectele sunt rezultatul parteneriatului dintre CNAIR, Primaria Oradea si Consiliul Judetean Bihor. Lucrarile sunt gestionate de Consiliul Judetean Bihor si sunt finantate din fonduri europene, prin PNRR.

De anul viitor, traversarea centurii Oradea in zonele Calea Santandrei, zona Arena Oradea, zona Apateului si zona Nufarul se va face in conditii sigure. Multumesc proiectantilor si echipelor tehnice din Consiliul Judetean Bihor si CNAIR pentru stadiul in care au ajuns proiectele”, spune Bolojan.

 

Articolul precedentPASAJ RECORD IN BUCURESTI – Primarul Sectorului 3 prezinta cel mai lung pasaj subteran din Bucuresti, care va subtraversa 3 dintre cele mai aglomerate intersectii. Pasajul intra in top 10 cele mai lungi din tara
Articolul următorINVESTITII IN DRUMURILE DIN GALATI – 60 de kilometri de drum sunt modernizati cu 73 de milioane de euro, bani europeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.