DRUMUL DE 40 DE MILIOANE DE EURO – Satu Mare modernizeaza drumul judetean DJ 193 Satu Mare-Borlesti in lungime de 40 de km. Un kilometru costa 1 milion de euro

A fost aprobata finantarea proiectului de modernizare a drumului judetean DJ 193 Satu Mare-Borlesti-limita cu judetul Maramures, in lungime de 40 de km. Proiectul, in valoare de peste 40 de milioane de euro, se va realiza prin Programul Operational Regional 2021-2027. Asta inseamna ca modernizarea unui kilometru de drum costa 1 milion de euro.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judetean Satu Mare a semnat deja contractul de executie, iar lucrarile propriu-zise vor incepe imediat dupa semnarea contractului de finantare. Durata de executie a lucrarilor este de 24 de luni, precizeaza CJ Satu Mare.

Drumul care va fi modernizat incepe la iesirea din municipiul Satu Mare si intrarea in localitatea Paulesti si traverseaza localitatile Paulesti, Ambud, Petin, Apateu, Culciu Mic, Culciu Mare, Caraseu, Lipau, Valea Vinului, Rosiori, Pomi, Borlesti, pana la limita cu judetul Maramures. Beneficiari indirecti ai acestui proiect vor fi si comunele Homoroade, Barsau si Crucisor.

Drumul modernizat va deservi un numar de 115.901 locuitori.

Prin acest proiect vom asigura o mai buna accesibilitate a zonelor situate in proximitatea retelei TEN-T, drumul judetean 193 fiind conectat in mod direct la reteaua transeuropeana de transport prin intersectia cu DN 19A din municipiul Satu Mare si face legatura in mod direct cu judetul Maramures unde se continua pana la intersectia cu DN1C in apropiere de Baia Mare„, a afirmat Pataki Csaba, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare.

Articolul precedentDRUM NOU IN BUCURESTI – Un nou drum de 2 km a fost inaugurat in nordul Capitalei
Articolul următorCOMPETITIE IN TRANSPORTURI – Modernizarea Drumului Strategic al Botosaniului, in competitia Regiostars a celor mai bune proiecte europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.