DRUM ORASTIE-COSTESTI – Infrastructura rutiera spre Cetatile Dacice din Muntii Orastiei se modernizeaza cu 75 de milioane lei fonduri europene

A inceput modernizarea DJ 705A pe sectorul Orastie – Costesti. Infrastructura rutiera de acces spre Cetatile Dacice din Muntii Orastiei se modernizeaza cu fonduri europene atrase de Consiliul Judetean Hunedoara prin Programul Regional Vest 2021-2027, la care se adauga o contributie din bugetul propriu.

In cadrul proiectului, vor fi modernizati 17,2 km de drum de la Orastie – intrarea in localitatea apartinatoare Castau, pana la iesirea din Costesti.

Lucrarile sunt executate de SC PROACTIV SRL, iar proiectarea a fost asigurata de SC Sercotrans SRL, precizeaza CJ Hunedoara.

Valoarea contractului de executie este de 75.057.281,76 lei (TVA inclusa), iar termenul de finalizare a lucrarilor este de 24 de luni.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, a fost prezent pe santierul lucrarilor de modernizare a acestui important drum care leaga mai multe comunitati si asigura accesul spre Cetatile Dacice listate in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Iata ca ziua cea mare a sosit si am inceput modernizarea drumului judetean 705A, chiar daca multi spuneau ca nu se va face. Acesta este unul dintre cele mai importante drumuri din punct de vedere turistic si este o lucrare mult asteptata de noi toti. Lucrarile au inceput inca de luni si ne dorim sa aducem acest drum la nivelul unui drum national. Am promis ca vom face acest drum si ne tinem de cuvant. Nu promitem niciodata ceea ce nu putem realiza!”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor.

Ne cerem scuze pentru disconfortul care se va crea in aceasta perioada, dar la finalul lucrarilor vom merge cu totii pe un drum modernizat in totalitate. Vor fi executate inclusiv lucrari de largire si, asa cum a spus presedintele Laurentiu Nistor, drumul va avea in final standardele unui drum national”, a precizat administratorul public Costel Avram, care este si manager al acestui proiect.

Principalele lucrari vizeaza refacerea structurii rutiere, amenajarea de intersectii cu drumurile laterale, amenajarea de podete, realizarea santurilor si rigolelor de scurgere a apei pluviale, amenajarea unui pod, precum si consolidarea corpului de drum cu ziduri de sprijin.

Articolul precedentCIRCULATIE REDESCHISA DUPA 19 ANI – Noul pod feroviar de la Gradistea se redeschide circulatiei pe 1 iunie
Articolul următorCENTURA OSORHEI – Stadiul lucrarilor a ajuns la 80%. In luna iunie va fi turnat ultimul strat de asfalt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.