NICIO OFERTA – Autoritatea pentru Reforma Feroviara a anulat licitatia pentru cumpararea a 12 rame electrice pe baza de hidrogen

Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) a anuntat ca a anulat procedura de achizitie pentru 12 rame electrice pe baza de hidrogen, pentru ca nu s-a inscris nimeni la licitatie.

Anulare achizitie rame electrice pe hidrogen (RE-H). Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) informeaza ca, pe 28 mai 2024, procedura privind achizitia de 12 rame electrice pe baza de pile de combustie cu hidrogen, finantata prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), a fost anulata – automat – in sistemul de achizitii publice, SEAP, in conditiile in care nu a fost depusa nicio oferta”, anunta ARF.

ARF a anulat procedura de licitatie anterioara, in data de 7 noiembrie 2023, din cauza neconformitatii singurei oferte depuse de Asocierea Alstom-Linde Gaz.

Ulterior, in cadrul acestei noi proceduri de achizitie finantata cu fonduri PNRR, ARF facuse cateva modificari ale strategiei de achizitie. Au fost efectuate corecturi bazate pe observatiile primite, iar numarul minim de locuri pe scaune a fost redus de la 140 de locuri la 120 de locuri, tinandu-se cont de trenurile real produse si autorizate sau in curs de autorizare in Europa.

Valoarea totala a proiectului este de 868.917.205,97 lei cu TVA.

In acest context, ARF va initia o noua consultare de piata, in urma careia isi va stabili strategia viitoare de achizitie a celor 12 rame electrice pe baza de pile de combustie cu hidrogen.

Cele 12 automotoare urmau sa fie utilizate pe urmatoarele linii neelectrificate:

  1. Bucuresti – Pitesti.
  2. ⁠Bucuresti – Aeroportul International Henri Coanda.
  3. ⁠Bucuresti – Targoviste.
  4. ⁠Bucuresti – Pitesti – Slatina – Craiova.
  5. ⁠Pitesti – Curtea de Arges.

 

Articolul precedentDRUMURI REPARATE IN TELEORMAN – Drumul Judetean 703 va fi reabilitat cu 68 de milioane de euro
Articolul următorLUCRARI PE DRUMURILE DIN MEHEDINTI – Drumul de la Orsova catre Clisura Dunarii intra in reparatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.