GRINDEANU VERIFICA CIRCULATIA PE CENTURA LUGOJ – CNAIR construieste un nod rutier pe Centura Lugojului, intr-o zona cu risc ridicat de accidente

CONTINUA LUCRARILE LA PASAJUL BERCENI

CONTINUA LUCRARILE LA PASAJUL BERCENICNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersectia cu DJ 680, langa producatorul de piese auto Autoliv. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a verificat in week-end situatia circulatiei pe Centura Municipiului Lugoj. Oficialul a evidentiat necesitatea de a se realiza, cat mai repede, un sens giratoriu la intersectia cu drumurile Tapia si Maguri, unde de-a lungul timpului au avut loc multe accidente grave.

Grindeanu nu a specificat cand va fi gata investitia.

Am verificat astazi situatia circulatiei pe Centura Municipiului Lugoj! Este evidenta necesitatea amenajarii unui sens giratoriu la intersectia cu drumurile spre Tapia si Maguri. CNAIR a inclus deja acest obiectiv in proiectul „Road Safety Investment Program in Romania”, proiect co-finantat de Banca Europeana de Investitii (BEI), si care vizeaza implementarea de masuri de siguranta rutiera. Sunt finalizate documentatiile tehnice, iar in scurt timp va fi demarata licitatia pentru contractul necesar elaborarii Studiului de Fezabilitate si Proiectului Tehnic”, spune Sorin Grindeanu.

Centura Lugoj este o ruta de tranzit foarte aglomerata, legatura Olteniei cu Banatul, DN 6 si, totodata, legatura cu Podul peste Dunare de la Calafat-Vidin, traficul greu spre si dinspre A1 si Nadlac 2 fiind intens.

,,E o situatie pe care noi am incercat sa o rezolvam in Lugoj de ceva timp si anume acest sens giratoriu. Primaria municipiului Lugoj s-a angajat de ceva timp ca va face aceasta lucrare, dar a ramas in aer cu haosul de acolo, pentru ca nu mai stii cine e primar, ca au venit s-au suspendat… Lucrarea are finantare, saptamana viitoare (n.r. saptamana aceasta) intra in licitatie pentru proiectare. Banii sunt de la BEI (Banca Europeana pentru Investitii), ne miscam rapid, luam lucrarea inapoi la CNAIR. Aici lucrurile nu s-au miscat cum trebuie. Vom rezolva aceasta chestiune rapid”, a precizat in acest weekend ministrul Sorin Grindeanu.

De asemenea, lucrarile pentru constructia Pasajului superior din gara Lugoj, incepute in luna aprilie au un ritm bun, precizeaza oficialul.

Acest pasaj este construit in cadrul lucrarilor de modernizare a caii ferate de pe Lotul 2 Lugoj- Timisoara Est (53,91 km) si este cel mai avansat din punct de vedere al stadiului de executie. Lotul 2 Lugoj-Timisoara Est face parte din tronsonul Caransebes-Timisoara-Arad, iar contractul, in valoare de 1,91 miliarde de lei (finantat prin PNRR), trebuie finalizat pana in 2026”, mai spune Grindeanu.

Articolul precedentTERMINAL NOU PE AEROPORTUL DIN ORADEA – Aeroportul din Oradea are un nou terminal de 234,73 milioane lei din fonduri europene. Capacitatea a fost dublata, la 800 de pasageri pe ora, iar parcarea a fost extinsa la 320 de locuri
Articolul următorMINISTRUL TRANSPORTURILOR, NEMULTUMIT DE ACORDUL CU SERBIA – Sarbii vor ca Romania sa plateasca pentru punctul de trecere a frontierei la Moravita: „Toate trebuie sa le facem noi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.