INCEP LUCRARILE PE DRUMUL DINTRE BRASOV SI FUNDATA – Constructorul a finalizat organizarea de santier. Contractul depaseste 200 milioane lei

Ordinul de incepere a lucrarilor de modernizare a drumului national DN 73, intre Brasov si Fundata, a fost emis, iar constructorul a finalizat deja organizarea de santier, a anuntat Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Brasov.

Contractul, in valoare de 213,4 milioane de lei, a fost semnat, in 15 ianuarie, de DRDP Brasov cu firma de constructii Viarom Construct SRL, declarata castigatoare in urma procedurilor de achizitie publica.

Astazi, 11.03.2024 a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor de modernizare pe DN 73, intre Brasov si Fundata. Constructorul a amenajat deja organizarea de santier, a adus primele utilaje in zona si in cateva zile va incepe lucrarile. Lucrarile vor dura 18 luni si prevad aducerea drumului la parametrii normali de functionare si fluidizarea valorilor de trafic. Pe langa lucrarile de ranforsare si largire a carosabilului la minim 7 m, proiectul prevede si modernizarea podurilor, resistematizarea intersectiilor, numeroase lucrari de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale de pe traseu”, precizeaza DRDP Brasov.

Investitia vizeaza si largirea la patru benzi de circulatie a sectorului cuprins intre iesirea din municipiul Brasov si intersectia cu drumul de legatura spre autostrada Rasnov-Cristian.

De asemenea, au inceput lucrarile de refacere a corpului drumului pe DN 73A, in Poiana Marului.

Viiturile extrem de puternice de anul trecut au distrus mai multe ziduri de sprijin si au spalat baza drumului pe portiuni de zeci de metri.

Amenajarile avariate de inundatii in vara anului trecut vor fi reconstruite in totalitate in urmatoarele saptamani, precizeaza DRDP Brasov.

Avand in vedere ca lucrarile necesita inchiderea circulatiei pe o banda, ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va rugam sa circulati cu prudenta in zona santierului”, adauga Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Brasov.

Articolul precedentCONTRACT DE 41 MILIOANE EURO – 50 de kilometri de drumuri judetene din Mehedinti vor fi modernizate
Articolul următorSE TOARNA ASFALT PE CENTURA SFANTU GHEORGHE – Proiectul este realizat in proportie de 60%. Drumul de 11,5 km va fi gata la vara. Investitia: 300 de milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.