CHINEZII OCOLESC ROMANIA – Constructorii auto aleg Ungaria pentru a construi o fabrica de masini electrice

Producatorul chinez de automobile BYD a declarat ca intentioneaza sa construiasca o noua fabrica de vehicule electrice in Ungaria, prima sa fabrica de automobile din Europa, ca parte a expansiunii sale globale rapide, scrie publicatia Japan Today.

Ungaria va fi centrul operatiunilor sale europene, a declarat BYD intr-o notificare pe contul sau de socializare Weibo.

Fabrica urmeaza sa aiba sediul in Szeged, in sudul Ungariei, langa granita cu Serbia si Romania. Orasul, al treilea ca marime din Ungaria, este un centru pentru educatie si tehnologie. BYD are, de asemenea, o unitate de productie de autobuze in Ungaria.

BYD, cu sediul in orasul Shenzhen, din sudul Chinei, a declarat ca intentioneaza sa creeze mii de locuri de munca in crearea unui „ecosistem verde local” pentru fabricarea vehiculelor sale electrice. Fabrica va avea o linie de productie avansata si va fi construita in etape, a spus acesta fara a oferi detalii despre suma de bani care urmeaza sa fie investita.

BYD se numara printre producatorii de vehicule electrice care fac incursiuni rapide in Europa, in masura in care autoritatile de reglementare europene au inceput o ancheta privind sprijinul guvernului chinez pentru industrie. Compania, al carei nume inseamna „Build Your Dreams”, a inceput vanzarile directe de vehicule electrice in Ungaria in luna octombrie.

Compania spune ca intentioneaza sa lanseze trei modele noi in Europa in anul viitor, pe langa cele cinci modele pe care le vinde deja, care includ sedanuri, hatchback-uri si SUV-uri. BYD are 230 de puncte de vanzare in 19 tari europene.

BYD a fost in fruntea unui val de exportatori chinezi de masini electrice care isi valorifica tehnologia in dezvoltare rapida si preturile scazute pentru a concura cu marcile occidentale si japoneze pe pietele lor de origine.

BYD a condus vanzarile in China in acest an de asa-numitele vehicule cu energie noua, sau vehicule electrice si hibride, deoarece acestea au atins o treime din vanzarile totale de masini din China. Vehiculele electrice au reprezentat 35% din masinile vandute in Germania si 90% in Norvegia in primele sase luni ale anului 2023, potrivit unei perspective BloombergNEF EV, publicata in iunie.

Articolul precedentLOTUL 1 AL CULOARULUI TRAFIC MURES NORD, RECEPTIONAT – Lucrarile au costat peste 35 milioane lei
Articolul următorACORD DE MEDIU PENTRU AUTOSTRADA – Intre Craiova si Filiasi se va circula pe autostrada, cu 130 km/h

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.