APROAPE 50 DE KILOMETRI DE DRUM DIN BUZAU SI IALOMITA VOR FI REABILITATI – Guvernul aloca 548 milioane lei pentru modernizarea unor drumuri nationale

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea a 48 de kilometri de drum national, DN 2C km 0+000 – km 48+000, din judetul Buzau si judetul Ialomita.

Au fost aprobati urmatorii indicatori economici: lungime traseu: 47,575 km, latime platforma: 9,00 m, din care parte carosabila 2×3,50m, reparatii pasaj: 1 buc. Valoarea totala a investitiei este de circa 548,7 milioane lei, iar durata de executie a obiectivului de investitii este de 18 luni„, informeaza Guvernul.

Finantarea obiectivului de investitii se realizeaza din fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate, potrivit legii.

Realizarea obiectivului de investitie va duce la cresterea sigurantei circulatiei, sporirea capacitatii de circulatie prin marirea fluentei traficului, imbunatatirea mediului inconjurator prin reducerea noxelor si poluarii fonice„, conform comunicatului.

De asemenea, se asfalteaza drumul de centura al Galatiului.

Se toarna cel de-al doilea strat de asfalt pe tronsonul dintre Talcioc si Fabrica de Bere, pe toate cele patru benzi ale drumului. Recent, s-a turnat al doilea strat de asfalt si in zona sens giratoriului de la intersectia cu Prelungirea Brailei.

De asemenea, vor continua lucrarile la amenajarea noului sens giratoriu de la Talcioc, precum si la trotuarele din zona, anunta presedintele Consiliului Judetean Galati, Costel Fotea.

La randul sau, Consiliul Judetean Iasi a emis certificatul de urbanism pentru pasajul rutier denivelat care fi construit la Letcani, la intersectia DN 28 cu DN 28D.

Am prezentat aceasta investitie pe care Guvernul Romaniei o face in judetul nostru in urma cu cateva luni. Proiectul presupune construirea unui Pasaj Rutier in localitatea Letcani, la conectarea centurii Iasului cu DN28, proiect finantat prin PNRR. Acest pasaj vine ca o solutie la descongestionarea traficului, dar va rezolva si problema dureroasa a accidentelor rutiere, lucru care a devenit o prioritate importanta. Nu-mi doresc nimic mai mult decat sa putem construi in judetul Iasi infrastructura rutiera care sa raspunda nu doar nevoilor actuale, ci si viitoare, in perspectiva urmatorilor 10-20 de ani, care sa asigure conditii de eficienta si siguranta in trafic, dar si oportunitati de dezvoltare economica si social pentru regiunea de NE. Consiliul Judetean Iasi va lua toate masurile la nivel institutional pentru a prioritiza orice proiect de infrastructura prin care sa rezolvam problemele care tin de blocaje si de siguranta rutiera”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

Articolul precedentCONTRACT DE 1,34 MILIARDE LEI PENTRU CALEA FERATA – Alstom va moderniza tronsonul de cale ferata Caransebes-Lugoj cu sisteme de semnalizare la standarde europene
Articolul următorDRUM DE 247 MILIOANE LEI – Ultimul lot al Drumului Strategic a fost receptionat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.