LUCRARI PE 18 DRUMURI JUDETENE DIN CLUJ – Autoritatile cer mobilizare ”la maxim”

Consiliul Judetean Cluj anunta lucrari pe 18 drumuri judetene.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a realizat, impreuna cu reprezentantii departamentelor de resort din cadrul institutiei, analiza la zi a stadiului lucrarilor derulate pe drumurile judetene.

Am cerut o mobilizare la maxim a societilor care executa lucrari pe drumurile noastre, pentru a profita de conditiile meteorologice favorabile. Derulam, in continuare, lucrari de modernizare sau de intretinere pe nu mai putin de 18 drumuri judetene”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In ceea ce priveste lucrarile de intretinere curenta si periodica, acestea se desfasoara pe 13 drumuri judetene:

– DJ 103G limita cu judetul Alba – Podeni – Moldovenesti – Cheia – Sandulesti – Tureni – Ceanu Mic – Aiton – Gheorgheni – Centura ocolitoare Valcele-Apahida;

– DJ 103H (DN 1) – Bologa – Sacuieu;

– DJ 103Z (DC 91) Saliste – lac Micesti;

– DJ 103Z, pe sectorul lac Micesti – Tureni;

– DJ 107J Finisel – Plopi;

– DJ 107R (DJ 107M) – Baisoara – Muntele Baisorii – Statiunea Muntele Baisorii;

– Pe sectorul Ciucea – Vanatori – limita cu judetul Salaj al drumului judetean 108A;

– DJ 109B Cornesti – Tiocu de Jos;

– DJ 109D Sic – Coasta – Visea;

– DJ 161D Jichisu de Jos;

– sectorul Habadoc – Buza – Feldioara, situat pe DJ 161E;

– tronsonul Valea Calda – Catina – limita cu judetul Bistrita, de pe DJ 161F;

– sectorul (DJ 108A) – Vanatori – limita cu judetul Salaj, situat pe DJ 191D.

In ceea ce priveste lucrarile de modernizare si reabilitare, acestea se desfasoara pe cinci drumuri judetene, respectiv:

-DJ 107M, pe sectorul Baisoara – Surduc – Buru – limita cu judetul Alba;

-DJ 107P (DN 1 ) Gilau – Marisel – (DN 1R);

-DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealu Jurcii;

-Drumul Apusenilor (DJ 764B Valea Draganului – Lunca Visagului – Baraj de acumulare Dragan si DJ 108K limita cu judetul Bihor – Baraj de acumulare Dragan) unde stadiul fizic al lucrarilor este de peste 95%.

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj a inceput asternerea stratului de balast stabilizat pe DJ 103Z (DC 91) Saliste – lac Micesti.

In cadrul lucrarilor de intretinere executate pe sectorul cuprins intre jonctiunea cu DC 91 Saliste si lacul Micesti, situat pe DJ103Z, Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrarile de asternere a stratului de balast stabilizat, ca etapa premergatoare asfaltarii.

Lucrarile vizeaza, in ansamblu, tronsonul situat intre pozitiile kilometrice 4+000 si 6+600 si se vor finaliza cu asternerea de covor asfaltic pe toata lungimea acestuia.

Profitam la maxim de vremea buna care ne permite sa avansam rapid cu lucrarile. Odata finalizate lucrarile si pe acest sector, drumul judetean 103Z va fi asfaltat in totalitate. Astel, acest drum va asigura legaturi rapide si in conditii de deplina siguranta cu drumul national DN1, pe directia Tureni, iar apoi spre municipiile Cluj-Napoca sau Turda, dar si pe drumul judetean 107R, in localitatea Salicea”, spune Alin Tise.

Practic, dupa completa finalizare a lucrarilor, drumul judetean DJ103Z (DJ 107R) Salicea – (DC 91) Saliste – lac Micesti – Tureni, in lungime totala de 18,975 kilometri, preluat in administrare de Consiliul Judetean Cluj in anul 2020, va fi integral asfaltat.

In prealabil, au fost executate lucrari constand in eliminarea gropilor prin acoperire cu piatra sparta, taierea vegetatiei si a lastarisului din vecinatatea platformei drumului, completarea acostamentelor, realizarea de santuri in vederea asigurarii scurgerii apelor si curatarea santurilor existente.

Articolul precedentUN NOU CASTIGATOR PENTRU AUTOSTRADA PIETROASELE-BUZAU – Turcii de la INSAAT castiga un contract de peste 1 miliard de lei fara TVA
Articolul următorLUCRARI PE DRUMURILE DIN ARAD – Drumul judetean care face legatura intre DN7 si DJ 682C se modernizeaza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.